zoran pusić, mesić, jasenovacFoto: Novi list

Predsjednik Antifašističke lige Hrvatske i član Inicijativnog odbora “Nove ljevice” Zoran Pusić u razgovoru za Direktno.hr komentirao je video zapis bivšeg predsjednika RH Stjepana Mesića iz 1992. u kojemu iznosi iznenađujuće stavove o ustaškom radnom logoru Jasenovac i Andriji Artukoviću.

“Moram priznati da me to prilično šokiralo i ražalostilo. No, zbog politike koju portal Direktno.hr vodi ne bih želio dati daljnje komentare”, komentirao je Pusić šokantne izjave Stjepana Mesića o Jasenovcu iz objavljene video snimke.

Podsjetimo, TV emisija Bujica objavila je snimku na kojoj bivši predsjednik RH Stjepan Mesić, inače počasni predsjednik Saveza antifašista i njihov podstanar, pozitivno priča o ministru unutarnjih poslova NDH Andriji Artukoviću i iznosi revizionističke stavove o Jasenovcu. Potpuna suprotnost od onoga na što smo navikli od Mesića.

Snimke pogledajte na sljedećim poveznicama:

>>> EKSKLUZIVNA SNIMKA Stjepan Mesić: “Jasenovac je bio radni logor, onaj tko je tamo došao bio je spašen, a ljudi su umirali od tifusa”

>>> PROCURILA NOVA SNIMKA MESIĆA IZ 1992.: “Tobože Jasenovac, a to su ustvari filmovi iz Dachau i Auschwitza. Artuković je bio jedan od najobrazovanijih ljudi”

Izvor: Sloboda.hr/Direktno.hr