Iako je u četvrtak uoči komemoracije u Jasenovcu saborski zastupnik Domovinskog pokreta (DP) Stipo Mlinarić Ćipe naglasio da nikada nije niti će ikada otići u Jasenovac, te na tu temu govorio na press konferenciji, iz njegove stranke djelima pokazuju suprotno.

Naime, predsjednik saborskog kluba DP-a Stjepo Bartulica u petak je zajedno s Miloradom Pupovcem, Stjepanom Mesićem i ostalima ponovno prisustvovao komemoraciji u Jasenovcu te položio cvijet, što su i zabilježile kamere Z1 televizije. Time je još jednom potvrđeno da Domovinski pokret prolazi kroz ideološku krizu identiteta te vlastitim djelima po tko zna koji put pokazali diskrepanciju od onoga što govore.

Domovinski pokret uklonio Ulicu dr. Mile Budaka

Također, treba spomenuti da je upravo Domovinski pokret na sjednici gradskog vijeća grada Slavonskog Broda podržao inicijativu koju s pokrenuli Documenta Vesne Teršelič, Kuća ljudskih prava i Svjetski židovski kongres iz Zagreba te je zahvaljujući glasovima vijećnika gradonačelnika Duspare, SDP-a i DP-a, uklonjen naziv ulice hrvatskog književnika dr. Mile Budaka.

Posebno je zanimljivo da je DP ulicu dr. Mile Budaka uklonio baš u Slavonskom Brodu, grada iz kojega dolazi Ante Prkačin, saborski zastupnik DP-a čiji su javni govori u totalnoj suprotnosti s onime što su njegovi vijećnici učinili prošli tjedan u gradu na Savi.

Kako je to došlo do naglog ideološkog zaokreta u Domovinskom pokretu, nikome nije jasno. No, čini se da politiku Domovinskog pokreta najbolje opisuje krilatica: “Dosljedni u nedosljednosti”.

Izvor: Sloboda.hr/Facebook/Z1