Ususret parlamentarnim izborima koji su za manje od mjesec dana slažu se izborne liste i strategije. Zašto u predizbornoj kampanji ne čujemo puno o stranačkim programima? Jesu li obećanja ostvariva nakon izbora i jesu li uvrede pojele sadržaj tema je večerašnje emisije Otvoreno.

SDP je danas predstavio svoju koaliciju pod nazivom “Rijeke pravde”, govoreći o hipotetskoj situaciji i bi li Most podržao kandidata SDP-a za premijera Nino Raspuduć je rekao:

– Slažem s predsjednikom Republike da je situacija krajnje ozbiljna, da su institucije okupirane i da je potrebno nešto učiniti za spas situaciji, ali zanimljivo je da predsjednik nije rekao da poduzima taj drastični korak i da ulazi u utrku za parlamentarne izbore na neovisnoj listi pa da poziva sve čestite ljude i lijevo i desno da se okupe u borbi protiv korupcije, nego kaže da ide na listu SDP-a na prvu poziciju I. izbornoj jedinici.

– Kandidat SDP-a nije naš kandidat, mi imamo svog kandidata, program SDP-a nije naš program i mi ne možemo podržati kandidata SDP-a, naveo je. Raspudić smatra da oporba treba podržati Nikolu Grmoju, Mostovog kandidata za premijera, i da je to najbolji način da HDZ ode s vlasti.

Izvor: Sloboda.hr/HRT.hr