Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava pozvao je jučer čelnike Mosta na formiranje predizborne koalicije, takozvanog “trećeg bloka” i zajednički izlazak na parlamentarne izbore.

>>> SRAMOTA: Ivan Penava odao počast Crvenoj armiji i srpskim partizanima povodom tzv. Dana antifašističke borbe

“Pozivam Most da maksimalno suzbijemo svoje taštine, ega i u interesu politika koje zastupamo uđemo u razgovore i oformimo koaliciju”, pozvao je Penava javno mostovce na konferenciji za novinare u saboru.

Ovaj poziv ne samo da je vrlo čudan, nego doslovno “bazdi” na neiskrenost, s obzirom na to da čelnici i glasnogovornici Domovinskog pokreta već četiri godine neprestano napadaju i blate Most, pa i dižu lažne kaznene prijave protiv njihovih saborskih zastupnika.

Uostalom, ako je ovaj poziv zaista iskren, nije li logično da taj poziv bude privatno upućen čelnicima Mosta, a ne ovako teatralno javan?

Očito je u redovima Domovinskog pokreta Marija Radića zavladala panika, pa su sada odlučili ići na kartu “zajedništva”.

Raspudić: DP je očito u slobodnom padu

Saborski zastupnik Mosta Nino Raspudić nazvao je poziv iz Domovinskog pokreta za formiranjem predizborne koalicije političkim spinom.

“Most ima predsjedništvo koje će donijeti odluku, međutim jasno je da je to samo jedan politički spin”, izjavio je Raspudić u saboru.

“Vidjeli smo mi njihove razne ruke suradnje, vidjeli smo lažnu kaznenu prijavu protiv mene laganjem o dokumentu da sam se izjasnio kao član Mosta dok nisam bio član Mosta, oni su očito u slobodnom padu i sada očajnički žele slati nekakve signale da oni tobože ujedinjuju i pružaju ruku”, kazao je Raspudić.

>>> Domovinski pokret uklonio ulicu Mile Budaka, pa otišao u Jasenovac na komemoraciju

Izvor: Sloboda.hr