Zoran Milanović bit će nositelj SDP-ove liste u I. izbornoj jedinici, rekao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin. 

Peđa Grbin, predsjednik SDP-a, rekao je na konferenciji za novinare da je danas prekrasan dan jer se kreće u promjenu.

– Krećemo u promjenu koja je Hrvatskoj nasušno potrebna. Izborni dan u srijedu postat će praznik slobode i demokracije, ali postat će i simbol trenutka kada se Hrvatska ponovno počinje mijenjati na bolje. Prije 24 godine također smo imali izbore koji nisu pali na nedjelju, a od 2000. do danas ovo su definitivno najvažniji izbori s kojima se Hrvatska suočava, zato što su ovo postali izbori za demokraciju, kazao je Grbin.

Znam da je bilo mnogo kritika na moj račun i zato neću na izborima biti kandidat SDP-a za premijera Republike Hrvatske. Zoran Milanović će biti nositelj liste SDP-a u I. izbornoj jedinici. On će, kazao je Grbin, uskoro biti predsjednik Vlade RH.

Milanović: Okupit ćemo saborsku većinu za vladu nacionalnog spasa

– U životima svakoga od nas postoje trenuci u kojima trebaš izaći iz zone komfora jer drugačije u biti ne može, prestaje uobičajeno, prestaje normalno, prestaje banalno, kazao je Zoran Milanović.

– Taj čas je kucnuo na moja vrata, na vrata mnogih od nas, ali na moja vrata konkretno nametom stanovitog Turudića, kazao je, među ostalim, Milanović.

– Došlo je vrijeme, kako bi rekli moji preci u splitskoj zagori – da se konji sedlaju. Okupit ćemo saborsku većinu, vjerujem jasnu i čvrstu, za vladu nacionalnog spasa – baš tako, nacionalnog spasa – i punog gasa krenuti u čišćenje Augijevih staja koje su AP i njegova bulumenta ostavili iza sebe, rekao je Milanović.

– Čitave rijeke će, baš kao u grčkom mitu, biti potrebne da se to preusmjeri i da bi se to postiglo. Ovog puta ne Heraklove rijeke, Alfej i Penej, nego rijeke pravde, poručio je Milanović.

Izvor: Sloboda.hr/HRT.hr