Nakon brojnih javnih nastupa Hrvoja Zekanovića, u kojima je šibenski saborski zastupnik otvoreno afirmirao stavove HDZ-ovog Stožera, a saborsku oporbu optuživao za ravnozemljaštvo, antivakserstvo i završavanje ljudi na respiratorima, u javnosti se pojavilo legitimno pitanje – postaje li Hrvoje Zekanović novi HDZ-ov žetončić?

S obzirom na to da je zbog svojih javnih nastupa izbačen iz Hrvatskih suverenista, Zekanović je siječanj proveo kao samostalni zastupnik bez saborskoga kluba, a time i bez privilegija koje saborski klub donosi. No, čini se da je tim Zekanovićevim mukama došao kraj.

Prema neslužbenim informacijama s kojima raspolažemo, već danima se u saborskim kuloarima i hodnicima “na veliko” priča o osnivanju novoga saborskoga kluba koji bi trebao pojačati tanku većinu Andreja Plenkovića.

Zekanović ulazi u “hrvatsko-srpsku trgovačku koaliciju”?

U novom klubu bi se po svemu sudeći trebali naći nezavisni zastupnici Hrvoje Zekanović, Marijana Petir te predsjednik HDS-a Goran Dodig. Petir i Dodig su od početka mandata dio vladajuće većine. Vrlo vjerojatno će novi klub u svome imenu imati demokršćanski predznak.

Ulaskom Zekanovića u novi klub Andrej Plenković dobiva i 78. ruku u Hrvatskom saboru koja podržava njegovu Vladu.

Visoki saborski izvor za portal Sloboda.hr kazao je da ironija leži u tome da je, nakon izbacivanja iz Hrvatskih suverenista, Zekanović u vrlo kratkome roku svoj novi “politički dom” našao u, kako je on ponajviše govorio, “hrvatsko-srpskoj trgovačkoj koaliciji”.

Svakako bi bilo zanimljivo pratiti daljnje političko djelovanje Hrvoja Zekanovića u istoj većini s Miloradom Pupovcem.

>>> Zekanović izbačen iz stranke, pa prerezao iskaznicu – Pavliček mu odgovorio fotografijom sa stotinama novih iskaznica!

Izvor: Sloboda.hr