hrvatska brazil niko kovač japaski sudac Yuichi Nishimura

Hrvatska nogometna reprezentacija nije uspjeli izvući dobar rezultat protiv Brazila na otvorenju Svjetskog prvenstva. Iako su iznenadili početnim pritiskom, momci Nike Kovača nisu nastavili u istom tonu. Konačnih 3:1 za Brazil nije način na kojeg su se Hrvati nadali završiti prvu utakmicu Mundijala.

Bez obzira na poraz, izbornik Niko Kovač smatra da su njegovi izabranici ostavili sjajni dojam: “Ostavili smo odličan dojam, posložili smo se, dogovorili, odradili što je trebalo. Ostvarili smo vodstvo, ali ga nismo uspjeli sačuvati do poluvremena. Međutim, ovako se brane hrvatske boje, ja sam ponosan na njih sve. Velika je čast biti izbornik ovakvim nogometašima”, kazao je Kovač za kamere HTV-a.

Nakon vodstva, Hrvatska nije više bila toliko agresivna, no Kovač kaže: “Ne bih rekao da smo pali, znali smo da će Brazil držati inicijativu, otvoriti bokove, a i mi smo im sami poklonili loptu u par navrata.”

LIKE za podršku Niki Kovaču i njegovim momcima!

Mnogo je gorčine izazvao sudac susreta, Yuichi Nishimura, posebno kaznenim udarcem kojeg je u 70. minuti poklonio Brazilu: “Vidio sam to sad i na snimci – ako je to penal, onda idemo igrati košarku! To je otimačina, to je smiješno! Sudac nije uopće bio te razine da sudi ovakvu utakmicu. Pričali smo pred susret o respektu, moram reći da ga prema mojoj ekipi nije bilo”, nije se libio izbornik Hrvatske.

>>> SRAMOTA! Namještanja u HNL-u su kamilica za ovo!

Je li na suca utjecaj možda imao brazilski izbornik, svojim pritiskom i konstantnim prigovorima sa strane? “Ne bih rekao da je Scolari utjecao svojim skakanjem na aut liniji. Meni se činilo da u utakmici nisu vrijedila ista pravila za nas i Brazil, a ako je tome tako, onda je bolje da prestanemo odmah, to je stvarno sramota.”

Bez obzira na sve što se dogodilo, Kovač je ponosan na svoje momke: “Vjerujem u svoje nogometaše, stvoriti Brazilu toliko prilika nije jednostavno. Čini mi se da smo imali i kazneni udarac, no taj detalj, kao i svi u kojima smo bili na knap, išli su na stranu Brazila”, rekao je Kovač i dodao: “No, moramo dignuti glavu, s ovakvim nogometom imamo mjesto u drugom krugu.”

>>> Svjetski mediji složni: Japanski sudac spreman za posjetu okulisti!

Bit će protiv Kameruna i Meksika lakše jer dolaze trojice nogometaša, kazao je Kovač: “Priključuju nam se Mandža, Badelj i Pranjić, no pohvala ide svima koji su danas igrali. Veseli što imamo širinu.”

Hrvatskoj ostaje psihički se dignuti nakon ovog poraza i pripremiti za Kamerun, protiv kojeg igra 19. lipnja.

Autor: Sloboda.hr/Hrsport