japaski sudac Yuichi Nishimura hrvatska brazil penal kazneni udarac hnl

Među komentarima jučerašnje utakmice između Hrvatske i Brazila na otvaranju Svjetskog nogometnog prvenstva u Sao Paulu, koja je završila pobjedom Brazila 3:1, najviše je onih koji se odnose na suđenje japanskog suca Yuichia Nishimure.

Prenosimo jedan vrlo zanimljivi komentar s portala Tribina.hr gdje jedan od komentatora na vrlo zanimljiv način prokomentirao suđenje japanskog suca, usporedivši njegovo suđenje sa suđenjem na utakmicama Hrvatske nogometne lige (HNL). Za dotičnog komentatora, namještanja u HNL-u su kamilica za jučerašnju namještenu utakmicu koju je Brazil očito morao dobiti.

Evo što kaže komentator portala Tribina.hr:

“Jučer smo svi vidjeli da je HNL lakrdija. HNL? Zašto pobogu HNL? Zato što koliko god neki prizivali namještene utakmice u HNL-u – u nijednoj još nije suđen ovakav penal, u nijednoj nije bio omjer faulova 21-5, zato je očito HNL lakrdija, jer ovo je ipak utakmica na najvišoj razini… koju je sudio najbolji azijski sudac. A mi ćemo se morati još dobro potruditi da stignemo tu “najvišu razinu”.

Utakmica koja završi 3-1 a dva gola neregularna… I sad da pričamo o taktici i pojedincima… Ne mogu prijeći onog smiješnog penala i isto tako (što sam primijetio da mnogi ni ne spominju), faula na Rakitiću prije trećeg gola… Znači pobjeda Brazila je isključivo odluka suca i ništa drugo.

Klikni LIKE ako se slažeš s komentarom!

Je Brazil 60 minuta bio bolji, smatram da smo mi bili bolji prvih 20 (iako nismo imali puno loptu) i zadnjih 10 minuta, ali ukupni dojam je da bi X bio prema prikazanom najpošteniji.

Kada sam vidio sastave bio sam oduševljen što tako pomalo napadački krećemo na Brazil i iskreno prije utakmice sam bio siguran u našu pobjedu – znam da ćete pomisliti da nisam normalan, ali je tako.

>>> Svjetski mediji složni: Japanski sudac spreman za posjetu okulisti!

Moram istaknuti da su me jako razočarali:
• Olić u prvom poluvremenu – previše glupiranja i previše izgubljenih lopti.
• Jelavić – on me nije toliko razočarao, jer od njega nemam nikakvih očekivanja, tako da ovo ide isključivo Kovaču na dušu.
• Srna – malo više od ništa
• Kovačić – netko je prokomentirao da se nije ni oznojio – stvarno najbolji opis njegove “igre” sinoć.

Pohvalio bih:
• Vrsaljka – super odigrano i još na krivoj strani
• Modrić – ne sjećam se kada je ovako dobro odigrao u repki
• Brozović – bio je puno kraće na terenu, ali je iznenađujuće pokazao puno više od Kovačića
• Perišić – ne toliko prema naprijed, ali je odigrao odlično obrambeni dio
• Rakitić – moglo je i bolje, ali jako dobro

Ne mogu shvatiti:
• Jelavić u prvoj momčadi, a Eduardo na klupi
• “Brazilci” na klupi, dojma sam da bi Sammir i Eduardo u nogometnom žargonu dali ne 100, nego 150% jer bi uz sve moguće motive imali još jedan dodatan motiv i smatram da je barem jedan od njih dvojice trebao nastupiti
• Posebno ne mogu shvatiti da kod prvog gola – trojica naših, jedan drugome oduzimaju loptu i na kraju ona dođe Neymaru”

Na kraju dotični komentator daje jednu vrlo radikalnu izjavu: “koliko god to zvučilo jadno i nesportski, da bi najbolji potez bio, pokupiti se iz Brazila i ne odigrati zadnje dvije utakmice, pa nek se igraju onima kojima se igra uz ovakva očita namještanja.”

>>> Niko Kovač: “Ovakva Hrvatska, s ovakvom igrom, ima mjesto u drugom krugu”

Autor: Sloboda.hr
Izvor komentara: Tribina.hr