japaski sudac Yuichi Nishimura hrvatska brazil niko kovač

Japanski sudac Yuichi Nishimura spreman za posjetu okulisti! Svi vodeći svjetski mediji slažu se s ocjenom kako je japanski sudac ‘poklonio’ Brazilu kazneni udarac na otvaranju Svjetskog prvenstva protiv Hrvatske, dodavši kako je Neymar potvrdio status jedne od najvećih zvijezda prvenstva.

Bivši engleski reprezentativac, a danas komentator BBC-a Chris Waddle nije mogao vjerovati kako je kazneni udarac dosuđen protiv Hrvatske. “Šteta je što je sudac ove utakmice oteo Neymaru ili Modriću naslovnu ulogu. Utakmicu je vodio loš sudac koji je odlučio utakmicu”, kazao je Waddle.

U Guardianu su se nakon pregledavanja tv-snimke uvjerili kako jedanaesterac nije postojao: “Usporena snimka pokazuje kako je to bila očajna odluka suca, a k tome je Lovrenu dao žuti karton.”

“Neymar i čudni jedanaesterac spasili Brazil”, naslov je teksta u Bildu.

I drugi ugledni njemački sportski list, Kicker, tvrdi da nije bilo govora o najstrožoj kazni: “Činilo se da Brazil ide prema neuspjehu u uvodnoj utakmici prvenstva, ali onda se dogodio Fredov kazališni trenutak. Prethodno besprijekorni japanski sudac dao je penal Brazilu.”

Klikni LIKE ako smatraš da je Japanac dosudio nepostojeći jedanaesterac!

Sky Sport javlja kako je “Brazil pobijedio, ali nije opravdao očekivanja”, dok Daily Mail navodi kako to “nije bila noć japanskog suca. Turnir je trebao brazilsku pobjedu na startu i dobio ju je. Sudac je načinio barem tri velike pogreške. Fifa je sama kriva za sve. Bio je to novi krug negativnosti krovne nogometne organizacije”.

Španjolska Marca piše kako je “Nishimura dosudio nepostojeći jedanaesterac za Brazil koji je odlučio utakmicu. Brazil je morao pobijediti i pobijedio je”, piše Marca, dok je francuski L’Equipe ključnim trenutkom susreta označio “nepostojeći kazneni udarac”.

>>> SRAMOTA! Namještanja u HNL-u su kamilica za ovo!

Slično piše i talijanska Gazzetta delo Sport koja navodi kako je “japanski sudac darivao domaćina”. Agencija Reuters prenosi oštre riječi koje je izrekao Niko Kovač o japanskom sucu Nishimuri, ali i hrvatskih navijača koji su utakmicu pratili diljem naše zemlje. “Više nikada neću jesti sushi”, prenosi Reuters riječi jednog navijača.

Gazzetta dello Sport o duelu Lovren – Fred piše: “Pretjerano strogo je dosuđen jedanaesterac, bio je to dar arbitra Nishimure Brazilu. Vrlo velikodušna odluka prema Brazilcima koji su se dotad mučili s Hrvatskom.”

Boston Herald navodi kako je utakmicu odlučio kontroverzni jedanaesterac koji je izazvao bijes u hrvatskim redovima. Amerikanci navode kako je ovim porazom Hrvatska produžila niz bez pobjeda na svjetskim prvenstvima na ukupno pet susreta. Posljednju pobjedu Hrvatska je ostvarila 2002. protiv Italije. Chicago Tribune navodi kako je svjetsko prvenstvo napokon otvoreno utakmicom u kojoj je “neuvjerljivi Brazil teškom mukom porazio odličnu Hrvatsku”.

>>> Niko Kovač: “Ovakva Hrvatska, s ovakvom igrom, ima mjesto u drugom krugu”

Autor: Sloboda.hr/Gol.hr/HRT