Španjolski eprezentativac, igrač njemačkog RB Leipziga i bivši igrač Dinama Dani Olmo primio je posebnu nagradu katalonskog dnevnika Sport za humanitarni rad. Nagrada mu je uručena na posebnoj svečanosti u Barceloni na koju je zbog ozljede ramena stigao s longetom.

Dani je s ocem Miguelom i bratom Carlosom u Kataloniji pokrenuo kamp za pomoć djeci oboljeloj od raka, a ovo ljeto sponzorirao je futsalski turnir za zaštitu mentalnog zdravlja u rodnoj Terrassi. Uz to, tri godine je član udruge Common Goal koju je osnovao njegov sunarodnjak Juan Mata. Nakon toga je dao intervju za katalonski Sport, a u njemu je puno govorio i o Hrvatskoj.

“Sjećam se da sam prvu utakmicu u Hrvatskoj igrao na Memorijalu za žrtve rata u Vukovaru. Vidio sam dječake i djevojčice, cijele obitelji koje su prošle kroz toliko nesreće… To me šokiralo. Počeo sam shvaćati što je rat i zainteresirao se za tu temu. Igrali smo i u Kupu puno utakmica na mjestima gdje je rat ostavio traga”, rekao je Olmo pa dodao:

“Kad sam počeo razumijevati jezik, počeo sam slušati pjesme povezane s Domovinskim ratom. Šokirale su me riječi tih pjesama, naježio sam se i onda htio saznati još više o ratu. I dalje slušam te pjesme jer mi bude uspomene na Hrvatsku.”

Izvor: Sloboda.hr/Index.hr
Foto: football-espana.net