ognjen vukojević hrvatska reprezentacija napustio niko kovač

“Hvala navijačima, stručnjacima, izbornicima i svima koji su me podržavali, to mi je najveće zadovoljstvo. Svi ćemo se ponositi reprezentacijom već na Europskom prvenstvu za dvije godine, ali trebali smo puno više napraviti u Brazilu. Imali smo skup igrača koji su imali fantastičnu sezonu u velikim klubovima, imali smo dobru grupu i morali smo dati više. Bila bi to kruna generacije”, rekao je Ognjen Vukojević u razgovoru u studiju HTV-a.

Podsjećamo, Vukojević se oprostio od ‘kockastih’ nakon 55 nastupa.

“Atmosfera je bila dobra i suigrači su me najviše podržali u teškim trenucima pa sam njima prvima rekao da odlazim. U avionu sam rekao Šukeru na povratku iz Recifea. Bilo je nagovaranja da ostanem u reprezentaciji. Odlučio sam prepustiti svoje mjesto mlađima.”

Vukojević je progovorio o odnosu s Nikom Kovačem.

Klikni LIKE za više ovakvih članaka!

“S izbornikom nisam razgovarao, on je izbornik, a ja igrač. Maksimalno ga poštujem još iz igračkih dana, i Niku i Roberta. Stavio sam se u službu momčadi.”

Kaže kako nije bilo problema u prihvaćanju novosti koje Kovač uveo.

“Svi igraju u najboljim klubovima i sve smo prihvatili bez pogovora, sve za uspjeh. Žrtvu od mjesec dana nažalost nismo okrunili prolaskom skupine. Neka ljudi koji su zaduženi odluče je li ovaj stožer zaslužio da radi dalje. Treba sve dobro analizirati, vidjeti pozitivne i negative strane pa će se u budućnosti vidjeti jesu li donijeli dobru odluku.”

>>> Brazil je trebao ispasti, a Hrvatska igrati u osmini finala!

Vukojević ne zna misli li se još netko od reprezentativaca oprostiti.

“Svaki igrač treba odluku donijeti sam. Eduardo da Silva je razočaran, prošli smo najteže kvalifikacije, sudjelovali u svim utakmica. Duduu je životni san bio zaigrati protiv Brazila pred obitelji, prijateljima. I s ljudske i igračke strane je Kovač to trebao osjetiti.”

U Dinamu iz Kijeva je od 2008. godine.

“Predsjednik Surkis me nazvao i podržao u odluci. Još sam godinu dana u Kijevu i mislim to odraditi na najbolji mogući način, a u reprezentaciji ostajem navijač.”

>> 5 razloga zašto FIFA misli da je pobjeda Hrvatske nad Kamerunom namještena! (VIDEO)

Autor: Sloboda.hr/goal.com/HRT