brazil hrvatska osmina finala čile svjetsko prvenstvo

Ugledni britanski magazin FourFourTwo poigrao se na svojem portalu kako bi izgledala osmina finala Svjetskog nogometnog prvenstva da nije bilo sudačkih pogrešaka…

Podsjetimo, na utakmici otvaranja japanski sudac Yuichi Nishimura napravio je par grubih pogrešaka koje su utjecale na konačni ishod susreta. Analitičar Nick Harper smatra da je Hrvatska trebala dobiti tu utakmicu.

“Da je Neymar dobio crveni karton nakon udarca laktom u vrat Luke Modrića, ne bi bio na terenu i zabio izjednačujući pogodak. Da Fredu nije dodijeljen penal nakon smiješnog bacanja Freda, ne bi poveli. A Neymar ga ni ne bi zabio jer ne bi bio na terenu. Uz to sve, japanski sudac poništio je Hrvatskoj čisti pogodak izjednačenja”, piše u svojoj analizi.

Klikni LIKE ako se slažeš s analizom!

Pobjeda bi donijela Hrvatskoj šest bodova nakon dva kola i prolazak u osminu finala, no Harper smatra da bi se tada ipak morao pronaći način za prolazak dalje Brazila pa bi Meksiko postao nova žrtva.

Među one koji su trebali biti u osmini finala, a suci nisu dopustili, FourFourTwo je uvrstio još i Bosnu i Hercegovinu zbog poništenog gola protiv Nigerije, Obalu Bjelokosti zbog sumnjivog penala za Grčku u zadnjim sekundama te zanimljivo, Englesku, koja je prema Harperu trebala biti druga u grupi iza Kostarike.

>> 5 razloga zašto FIFA misli da je pobjeda Hrvatske nad Kamerunom namještena! (VIDEO)
>>> U najgoru momčad SP-a izabrali i jednog Hrvata! Slažete li se?

Izvor: tportal