joe biden sad barack obama gay lezbe lgbt

Potpredsjednik SAD-a Joseph Biden ocijenio je da je zaštita gayeva, lezbijki i ostalih “seksualaca” definicija civilizirane države i da to mora biti dio državne kulture i društvene tradicije.

Biden je na skupu posvećenom pravima homoseksualaca u utorak u Washingtonu rekao da je predsjednik SAD-a Barack Obama tražio da se učini sve kako bi prava lezbijki, gayeva, biseksualaca i transeksualaca diljem svijeta bila unaprijeđena.

>>> EUROPSKE VRIJEDNOSTI: U Norveškoj održan dječji “gay festival” (VIDEO)

“Nije mi važno kojoj kulturi pripadate. Nehumanost je nehumanost. Predrasuda je predrasuda”, rekao je Biden. On je rekao da će zemlje koje ne čine napore da zaštite prava seksualnih manjina “platiti cijenu” zbog manjka humanosti.

Na skupu je govorila i savjetnica za nacionalnu sigurnost američkog predsjednika Susan Rice, koja je rekla da je zaštita homoseksualaca od diskriminacije i zlostavljanja u svijetu jedan od najvećih izazova po pitanju ljudskih prava s kojim se SAD suočava.

Ona je zatražila od boraca za vjerska i ljudska prava, kao i pobornika zdravstvene zaštite oboljelih od side da obrazuju jedinstveni front za okončavanje globalne diskriminacije LBGT zajednice.

>>> Osramotili se! Praznim Splitom prošla gay parada s tek 50-ak sudionika, uglavnom stranaca!

Autor: Sloboda.hr