trump, muslimaniFoto: Snimka zaslona

Američka muslimanka koja je tvrdila da su ju trojica bijelaca zbog njezinog hidžaba napali u podzemnoj željeznici New Yorka izvikujući ime novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa uhićena je i optužena zbog podnošenja lažne prijave, objavila je policija.

Osamnaestogodišnja Yasmin Seweid optužena je i za opstruiranje državne administracije, rekao je glasnogovornik policije. Puštena je iz pritvora bez jamčevine nakon što se na kratko pojavila pred sudom na Manhattanu.

Njezino lažno svjedočanstvo dogodilo se u vrijeme dok američki tzv. borci za ljudska prava izražavaju zabrinutost zbog napada na muslimane i druge manjine nakon pobjede Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima 8. studenog.

Trump je tijekom svoje kampanje rekao kako podržava “ekstremnu provjeru” muslimana koji ulaze u SAD kao dio mjera državne sigurnosti, te je pozvao na potpunu zabranu ulaska muslimanskim imigrantima.

Policajka iz New Yorka je ranije ovog mjeseca izvijestila kako je nepoznati muškarac napao nju i njezinog sina dok je izvan dužnosti nosila muslimansku maramu, optužujući ih da su povezani s Islamskom državom, što je pokrenulo brzu reakciju gradskih vlasti u osudi zločina iz mržnje, uključujući i gradonačelnika Billa de Blasia.

Seweid je policiji i lokalnim medijima rekla kako su je jedne večeri na povratku kući s fakulteta napala tri pijana muškarca koji su pokušali skinuti hidžab, tvrdeći kako joj nitko od prisutnih nije htio pomoći.

Policija nije uspjela potvrditi njezinu priču, a ona ju je ovog tjedna opovrgnula i otkrila da je to učinila jer ima obiteljskih problema, prenosi informativni portal DNAinfo.

Izvor: Sloboda.hr/Hina