pero ćorić ruža romašić hsp as

Glavni tajnik HSP-a dr. Ante Starčević i saborski zastupnik Pero Ćorić prije nekoliko dana kako piše Večernji list, poslao je predsjednici Hrvatske konzervativne stranke (HKS) Ruži Tomašić SMS poruku uvredljiva i neprimjerena sadržaja:

„Ružo, znam da si zvala Stankovića… Zadnji put te opominjem. Možeš laprdati koliko hoćeš. Nevažna je politička karijera… Moja je uspješna i u uzlaznoj je putanji… Tvoja je u zoni sumraka i ideš svome kraju. Ponosim se drugom činjenicom da sam školski primjer dobroga oca koji ima troje pametne i visokoobrazovane djece… Da sam pravi primjer pažljivoga djeda mojoj unučadi. Za razliku od tebe“.

Prijavila predsjednici RH

U SMS-u se dalje na uvredljiv i neprimjeren način govori i o njenoj djeci i suprugu, a završava se vulgarnim riječima upućenim samoj Tomašić.

“Meni se možeš napušiti kao i što i bi da sam htio…”, riječi su kojima je Ćorić završio poruku.

– Istina je da sam dobila takav SMS i to s broja Pere Ćorića. On je sad dio vlasti pa valjda misli da može raditi što želi. Osobno sam kao političarka navikla na razne udarce, ali zadirati u nečiju obitelj, iznositi takve laži o djeci i ići ovako nisko zaista je sramotno. Primitak SMS-a prijavila sam i predsjednici Grabar-Kitarović, ali i premijeru Oreškoviću, predsjedniku Sabora Reineru i čelniku HDZ-a Karamarku, ali još nisam dobila nikakav odgovor, rekla je Tomašić dodajući kako nema nikakve veze sa spomenutom tvrtkom. O svemu je razgovarala i s obitelji koja je, kako kaže, zgrožena. Kaže da je i prije imala raznih pritisaka iza kojih se stajao Ćorić te kako je upravo zbog njega i napustila HSP AS. Prema njezinim riječima brojne su osobe spremne svjedočiti u njezinu korist kako bi potvrdile da joj je Ćorić uputio te riječi. Komentirajući optužbe, prozvani Pero Ćorić kaže da je to zaista njegov SMS, ali i da nije riječ ni o kakvoj prijetnji, nego o činu samoobrane.

– Osobno nikada nikome nisam prijetio pa ni Ruži Tomašić. Poruka je zapravo samo obrana od nje koja već godinama polako i rado pljuje ne samo po svojoj obitelji nego i po mojoj, iznosi laži i neistine… Stoga sam morao ovako postupiti kako bih je upozorio – ističe Ćorić.

Tvrdi i da može dovesti stotinu svjedoka koji će potvrditi njegove riječi da je Tomašić govorila te podmetala njemu i mnogim drugima u stranci, ali i oko nje.

Ćorićeve optužbe

– Činjenica je i da je ona svoga bivšeg zamjenika Ivana Tepeša nazvala samo 2-3 puta i to svaki put da se pogoduje tvrtki Elicom na što kao stranka nismo pristali. Ima li u svemu tome kakve kaznene odgovornosti, tek će se pokazati. Riječ je o tvrtki za održavanje javne rasvjete u Zagrebu i jednom natječaju. Klub vijećnika HDZ – HSP AS donio je jednu odluku, a ona je tražila da je promijenimo. Možemo to i dokumentirati – rekao je Ćorić.

Izvor: Večernji list