hsp, a-hsp. keleminec, pravaši, postrojavanje, monty pyton

Danas su turisti u centru Zagreba imali ekskluzivnu priliku vidjeti povratak kultne britanske grupe komičara Monty Python. Šalimo se. Bilo je to samo još jedno postrojavanje članova Autohtnone Hrvatske stranke prava (A-HSP) koje je, moramo priznati, bilo u potpunosti dostojno usporedbe s kultnim Monty Pythonom.

Ono što se danas događalo na Trgu bana Jelačića definitivno ulazi u anale hrvatske politike kao najkomičniji događaj u povijesti hrvatske politike. Saborske vratolomije Ivana Pernara su bečki valcer naspram onoga što su pravaši danas priredili Zagrepčanima i prisutnim turistima.

Sami ulazak u kolonu postrojenih pravaša na Trg bana Jelačića, uz ojađenu limenu glazbu, bio je razlog da se nasmijete do suza. No, pravi urnebes je tek uslijedio!

Na znak Vrhovnog zapovjednika i predsjednika A-HSP-a Dražena Keleminca započela je prisega.

Za razliku od prisega koje se može vidjeti na normalnim vojnim postrojavanjima, ova je prisega bila sve samo ne normalna prisega. Uz totalno promašeni sadržaj prisege, koji je više izgledao na neki komični kvazipolitički “program”, sudionici prisege su svojim neartikuliranim staračkim glasovima naljutili i samog Vrhovnog zapovjednika koji se usred prisege počeo derati na sudionike “Jače!”, “Glasno!” itd.

Komedija od prisege završila je pozdravom domovini i Donaldu Trumpu te pozdravom “Za dom spremni”.

Jako je teško riječima opisati ovaj današnji komedijaški nastup pravaša, pa postavljamo i video snimku postrojavanja kako biste i sami mogli vidjeti zašto je današnji pravaški pokret osuđen na propast.