Riječki ogranak Hrvatskih suverenista i Hrvatske stranke prava ponovno izražavaju zabrinutost, kako svoju, tako i građana i građanki koji im se, kako kažu, svakodnevno obraćaju, oko povećanog broja migranata na riječkom području, prenosi portal Torpedo.media.

Stoga su ovog puta gradonačelniku Filipoviću poslali otvoreno pismo, koje prenosimo u nastavku.

-Kako smo na tiskovnoj konferenciji naslova „Migranti u Rijeci – urušavanje opće i nacionalne sigurnosti” od 5. siječnja upozorili, posljednjih smo mjeseci svjedoci povećanoga broja migranata u njihovu nezakontom kretanju na području kako grada Rijeke tako i cijele Primorsko-goranske županije. Građani s područja Mlake, Brajde i Željezničkog kolodvora zabrinuti za svoju sigurnost, i dalje nam se svakodnevno obraćaju.

Kako smo onda naveli, a smatramo i sada, gradonačelnik Filipović i Plenkovićeva Vlada svojim aktivističkim istupima potpomažu nezakonitom kretanju migranata diljem Rijeke i riječkoga prstena.

Stoga ovom prilikom zahtijevamo javan odgovor gospodina Filipovića na pitanje: što se promijenilo od 17. siječnja kada ste uputili pismo Vladi u kojem kažete kako je Rijeka suočena s migrantskom krizom u samom centru grada te apelirate da se premijer, dvojica potpredsjednika Vlade te ministar socijalne skrbi aktivnije uključe u ovu problematiku?

S obzirom na to da javnost nije upoznata s daljnjim tijekom zbivanja niti s eventualnim odgovorom, pitamo Vas poštovani gradonačelniče, kako kanite zainteresirati premijera i resorna ministarstva da se ozbiljno posvete saniranju situacije u Rijeci? Budući da je vaše pismo vrlo brzo palo u zaborav, zanima nas jeste li ga i napisali samo kako biste svoje sugrađane doveli u zabludu i prikazali se kao zainteresirana strana za rješavanje pitanja njihove sigurnosti?

Je li ono samo varka kojom se, nakon što su gradske organizacije Hrvatskih suverenista i Hrvatske stranke prava upozorile javnost na ovaj sve veći problem, pokušavate dodvoriti javnosti da biste s HDZ-ovom vladom nastavili provoditi migrantsku, globalističku i napose, antihrvatsku politiku?

Očekujemo što hitniji odgovor te ponavljamo kako Vam Vaši sugrađani i njihova sigurnost trebaju biti na prvome mjestu, naglašavaju iz Hrvatskih suverenista i HSP-a.

Podsjetimo, prije nešto više od mjesec dana na konferenciji za novinare ovih dviju stranaka, upozoreno je na sve veći problem migranata u Rijeci. Tom prilikom predsjednik riječkog ogranka Suverenista Marijan Cerovac izjavio je: Sredinom listopada prošle godine poslao sam dopis u Policijsku upravu primorsko-goransku u vezi tog problema, a u odgovoru je, između ostalog, napisano kako “Republika Hrvatska omogućuje pristup migrantima na njihovom nezakonitom kretanju prema drugim destinacijama Europske unije.”

I prije mjesec dana i danas glavni zahtjev riječkih ogranaka Hrvatskih suverenista i HSP-a jest poduzimanje akcije, to jest konkretnih poteza od strane gradonačelnika i Vlade RH po ovom pitanju pitanju, s primarnim ciljem zaštite građana Rijeke i njihove imovine.

Izvor: Sloboda.hr/Torpedo.media

foto: screenshot youtube/Kanal Ri