imigrant, azilant, silovanje, importanne, hotel porin,

Tjedan dana nakon što je azilant iz Afganistana silovao 40-godišnju Zagrepčanku, u Zagrebu se dogodio novi slučaj silovanja. Djevojka je u petak navečer krvavih usta istrčala iz javnog WC-a zagrebačkog Importannea. Vrišteći je tražila pomoć tvrdeći da su je pokušali silovati.

Samo trenutak prije nje, iz toaleta je istrčao muškarac i u zadnji trenutak ušao u autobus za Dugave gdje su ga čekala još dvojica, piše 24 sata. Svjedoci napada odmah su pozvali policiju koja je brzo stigla s punom maricom interventnih policajaca. Šokirana žena imala je modricu na vratu i vidljiv ugriz na usni iz koje tekla krv. Iako je napadač pobjegao, policajci su počeli masovnu potragu po Novom Zagrebu. Isprva nisu bili uspješni, no napadač je napravio grešku. S dvojicom prijatelja vratio se nazad na okretište autobusa kod Glavnog željezničkog kolodvora. Kako neslužbeno doznajemo, ondje ga je prepoznao jedan od zaštitara trgovačkog centra.

Uspio je dojaviti policajcima gdje se nalazi te ih je slijedio te je uspio zadržati glavnog sumnjivca do dolaksa policije. Uhitili su ga i odmah priveli na ispitivanje u Prvu policijsku postaju Centar. U glasnogovorništvu MUP-a su nam potvrdili napad na ženu te da je napadač strani državljanin, očito azilant.

S obzirom na tijek istrage nisu novinarima mogli okvalificirati napad kao novi pokušaj silovanja. Muškarca će najvjerojatnije sumnjičiti za neko kazneno djelo iz domene krvnih i seksualnih delikata no tek kada utvrde sve činjenice. Moraju porazgovarati sa žrtvom, svim svjedocima napada te izuzeti snimke videonadzora Importannea.

Na novi slučaj silovanja u Zagrebu prva je reagirala politička stranka Generacija obnove. “Zagreb i dalje slovi kao jedna od najsigurnijih metropola u Europi. Zašto hrvatska vlast to želi narušiti?! #Deportacija”, napisali su na svojoj Facebook stranici pozivajući na odbijanje zahtjeva za azil silovatelji i njegovu deportaciju.

>>> “Zašto se silovatelja uopće procesuira, umjesto da mu se odbije zahtjev za azil i vrati ga se u Afganistan?”

>>> “Njemačka nam provodi tihu zamjenu stanovništva, a Plenković zataškava prihvaćanje 1500 ilegalnih imigranata u Hrvatsku”

Izvor: Sloboda.hr/24sata.hr