imigranti, zamjena stanovništva, generacija obnove, frano čirko, plenković, kvota, njemačka

Generacija obnove (GO) uputila je danas priopćenje za javnost u kojemu proziva hrvatsku vladu za zataškavanje prihvaćanja više od 1500 ilegalnih imigranata u Hrvatsku, na temelju najnovijih podataka iz njemačke, austrijske i slovenske policije. Priopćenje koje potpisuje predsjednik stranke Frano Čirko prenosimo u cijelosti:

“Prema podatcima njemačke, austrijske i slovenske policije koji su dostavljeni Večernjem listu, u Hrvatsku je iz njihovih zemalja u posljednje vrijeme vraćeno najmanje 1500 imigranata koji su u imigrantskom valu prošli kroz Hrvatsku. Najviše ih je vraćeno iz Njemačke, skoro 1000. Važno je napomenuti da vraćeni imigranti ne ulaze u „azilantsku kvotu“ nametnutu od strane EU, prema kojoj bi Hrvatska trebala primiti još 1600 imigranata iz Grčke i Italije.

Prije desetak dana Vlada Republike Hrvatske izdala je priopćenje u kojem je ustvrdila da “ne će doći do vraćanja migranata koji su u razdoblju od rujna 2015. do travnja 2016. prošli kroz teritorij RH”. Na nove informacije, koje izravno opovrgavaju tu tvrdnju, hrvatski MUP i Vlada RH nemaju odgovor te se oglušuju na sva novinarska pitanja o toj temi, što nam dodatno daje razlog da javno reagiramo.

Razlog tog zataškavanja jest tiha zamjena stanovništva koju Europska unija, točnije Njemačka, upravo provodi u Hrvatskoj, a koju hrvatska vlada šutke dopušta zbog nedostatka političke hrabrosti da joj se suprotstavi.

„Zamjena stanovništva“ nije nikakav demagoški izraz skovan uslijed protu-imigrantskog paničarenja, već jedini mogući termin koji možemo uporabiti u situaciji gdje tisuće mladih i školovanih Hrvata odlazi iz Hrvatske u Njemačku, dok u isto vrijeme ta ista Njemačka u Hrvatsku šalje nemali broj imigranata neeuropskog podrijetla koje je sama pozvala u Europu.

Pritom je potpuno logično za očekivati da Njemačka ne će u Hrvatsku vratiti često spominjane kirurge i računalne programere iz Sirije, već one imigrante iz Afrike i Azije za koje se zaključilo da će najmanje doprinijeti njemačkom gospodarstvu i društvu.

Tu se, naime, radi o podmukloj politici službenog Berlina, koji je prvo javno pozvao stanovnike Azije i Afrike da dođu u Njemačku, a onda je, kada se velik broj njih odazvao pozivu, krivnju za imigrantsku krizu podijelio s cijelom Europskom unijom i započeo s probiranjem imigranata – ono što želi ostavlja sebi, a ono što ne želi raspoređuje po rubnim državama Europske unije. Hrvatska nije dužna u tome sudjelovati.

Zato ovim putem pozivamo premijera Andreja Plenkovića i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića da javno objave sve podatke o imigrantima vraćenima u Hrvatsku te da objasne javnosti zašto ih je Hrvatska primila.

Također, tražimo da hrvatska vlada odbije bilo kakvo daljnje vraćanje imigranata u Hrvatsku, kao i najavljene azilantske kvote. Hrvatska nije ni na koji način sudjelovala u izazivanju krize na Bliskom istoku, niti je pozivala stanovnike Afrike i Azije da dođu u Europu. Dakle, nije dužna sudjelovati u njihovom zbrinjavanju, a pogotovo nije dužna sudjelovati u zamjeni vlastitog stanovništva koje će imati katastrofalne posljedice ako se i dalje nastavi”, stoji u priopćenju.

>>> “MI OSTAJEMO!”: Generacija obnove sa zagrebačkih kolodvora krenula u borbu za ostanak mladih u Hrvatskoj

>>> GENERACIJA OBNOVE: Pogledajte prvi javni nastup nove mlade političke opcije na desnici – oduševit će vas! (VIDEO)