imigrant, azilant, silovanje, dugave, hotel porin, generacija obnoveFoto: Ilustracija / Jutarnji.hr

Zaprepaštujući slučaj silovanja 40-godišnje Zagrepčanke od strane 27-godišnjeg tražitelja azila iz Afganistana šokirao je Hrvatsku.

Društvene mreže prepune su negativnih komentara ljudi, pogotovo nakon saznanja da silovatelj nije osumnjičen za pokušaj silovanja, već samo za “bludne radnje”. Također, doznalo se kako je dotični Afganistanac već od prije poznat policiji te da je već bio prekršajno evidentiran.

Unatoč velikom broju negativnih reakcija, izostale su reakcije političara – što zbog strahovlade političke korektnosti, što zbog godišnjih odmora.

Međutim, jedna novija politička stranka je ipak reagirala. Generacija obnove, stranka nove generacije hrvatske desnice, na Facebooku je ovaj slučaj osudila – bez dlake na jeziku i političke korektnosti.

“Mi smo razočarani što državne institucije uopće procesuriraju dotičnog tražitelja azila, umjesto da mu ekspresno odbiju zahtjev za azil i pošalju ga natrag u Afganistan. Ta tempirana bomba od naše države ne zaslužuje ni mjesto u zatvoru, a kamoli da mu se i dalje razmatra zahtjev za azil. Pa zar naše institucije za to zaista trebaju nešto više od silovanja?”
– napisali su na svojoj Facebook stranici.