silovanje silovana žena norveška imigranti

Iz Norveške nam dolazi još jedna tužna priča na temu silovanja. Naime, Norvežanka je bila napadnuta i silovana od strane dvojice imigranata afričkog podrijetla. No, policija nije vjerovala njenoj priči te je žena počinila samoubojstvo. Dugo nakon toga Afrikanci su zatvoreni.

Priča je ovo o 33-godišnjoj Norvežanki koja je silovana u okrugu Aker River u Oslu u noći 26. lipnja prošle godine.

Dvojica muškaraca iz Nigerije, zaustavili su ju, srušili na pod, strgali odjeću i silovali ju dok su čvrsto stisnuli rukama njen vrat. Nakon što su završili, rekli su “oprosti” i odšetali dalje.

U sobi hitne pomoći, žena je dala detaljan opis onoga što se dogodilo, a sačuvani su i DNK tragovi počinitelja. Pored toga smatralo se kako ženina priča nije vjerodostojna, a pozvani su čuvari koji su joj stavili lisice.

Žena je odvedena na odjel psihijatrije. Problem je bio u tome što je samo dva dana prije silovanja puštena iz druge psihijatrijske hitne pomoći, gdje je bila poslana zbog toga što je ugrizla policajca par tjedana ranije.

>>> ŠOKANTNO! Čak 10% Norvežanki bile su silovane od strane imigranata

Početkom srpnja, napadnuta žena prijavila je silovanje, a dvojica Nigerijaca stari 20 i 31 godinu, odvedeni su na ispitivanje. Prvo su porekli da su imali ikakav kontakt sa ženom, a nakon što im je policija rekla da imaju DNK dokaze promijenili su priču i tvrdili da su imali njen dobrovoljni pristanak na spolni odnos.

Tijekom suđenja, dvojica Afrikanaca konačno su priznali silovanje, a u prošli četvrtak osuđeni su svaki na četiri godine i tri mjeseca zatvora. Jednome od njih prije presude je naznačeno da će biti izbačen iz zemlje.

Nažalost, žrtva silovanja nije živjela dovoljno dugo da dočeka osudu svojih silovatelja. Nakon prijave silovanja žena je dobila panični poremećaj i veliki nagon za samoubojstvo. Kasno u prosincu, samo šest mjeseci poslije kobnog događaja, oduzela si je život.

Sudac je kritizirao postupanje policije, ističući da među ostalim stvarima, da neovisno o mentalnom stanju osobe silovanje mora biti istraženo.

Autor: Sloboda.hr/Portal Pandora
Foto: Ilustracija