Child-Rape

Multikulturalizam u Norveškoj funkcionira jedino kada ga se promatra preko TV-a i kada o njemu govore političari. Životna stvarnost norveških žena potpuno je drukčija od onoga što vam se servira.

Nedavno istraživanje u Norveškoj je pokazalo da je gotovo deset posto žena u toj zemlji bilo silovano, a gotovo polovica od njih prije nego što su navršile 18 godina. Također, prema ranijim policijskih izvješćima, gotovo sva silovanja događaju se od strane neeuropskih imigranata.

Istraživanje nad 2435 žena i 2092 muškaraca koje je sproveo Nacionalni centar za istraživanje nasilja i traumatskog stresa (NKVTS), pokazalo je da je 9,4 posto žena u zemlji izjavilo da su bile silovane, dok je istu izjavu dalo i 1,1 posto muškaraca.

“To je vrlo ozbiljna informacija. Tamna strana ovog istraživanja mnogo je veća od onoga što smo mogli vidjeli u javnim statistikama”, izjavio je norveški ministar pravosuđa Anders Anundsen.

Istraživanje je također pokazalo da 49 posto žena koje bile silovane su također izjavile da se napad na njih dogodio prije nego što su napunile 18 godina.

Samo jedanaest posto žena koje su bile silovane slučaj su prijavile ili obavile liječnički pregled, dok čak trećina žrtava nikada nikome nije ni rekle što se dogodilo.

Autor: F.Č.
Foto: ilustracija