hdz tomislav karamarko mostar komunizam

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko s najbližim suradnicima danas boravi u Mostaru gdje će održati govor na svečanoj sjednici u povodu 24. obljetnice utemeljenja HDZ-a BiH.

Karamarko i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u prijepodnevnim su satima posjetili Franjevački samostan sv. Petra i Pavla u Mostaru, gdje su ih dočekali gvardijan fra Iko Skoko i fra Ivan Ševo, generalni vikar Hercegovačke franjevačke provincije. Karamarko i Čović potom su se uputili u Franjevački samostan Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu, gdje su ih dočekali gvardijan Tomislav Puljić, fra Miljenko Stojić i fra Vendelin Karačić.

>>> Komunističke spodobe u Kumrovcu: “Hrvatska nije stvorena u Domovinskom ratu!”

Fra Miljenko Stojić, vicepostulator postupka mučeništva „Fra Leo Petrović i 65 subraće“, gostima je predočio činjenice o mučeničkoj smrti hercegovačkih franjevaca koje su u Drugom svjetskom ratu i poraću ubili komunisti. Pokazao im je i ratno sklonište u kojem su, metkom u zatiljak, likvidirana i nakon toga zapaljena 12-orica franjevaca iz širokobriješkog samostana.

Karamarko je istaknuo da su sve te činjenice dodatni razlog da hrvatski narod raščisti s mračnim stranicama komunističkog režima.