stjepan mesić

Bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić bio je u subotu u Mostaru na promociji knjige “Stenogrami o podjeli Bosne”, gdje se osvrnuo na prijedlog o preimenovanju Trga maršala Tita.

”Ako skidamo oznaku trga maršala Tita pa daj onda se odreknimo i Dalmacije i ostrva i Istre i Međimurja, to sve što je Tito donio, odreknite se toga! I lijepo dajte trg neka se zove dr. Ante Pavelića”, rekao je Stjepan Mesić.

Na promociji knjige, čiji sadržaj “pokazuje načine na koji je ratni hrvatski državni vrh sudjelovao u dogovorima sa srbijanskim predsjednikom Slobodanom Miloševićem o podjeli BiH”, bilo je riječi o “dvostrukoj politici Hrvatske prema BiH”.

Bosanski franjevac fra Drago Bojić kazao kako je korijen problema u činjenici da je tadašnji hrvatski predsjednik Franjo Tuđman početkom devedesetih “došao na gotovo”.

Bivši urednik nekadašnjeg čuvenog splitskog, satiričnog tjednika Feral Tribune, Viktor Ivančić, žestoko je kritizirao hrvatsku Deklaraciju o Domovinskom ratu u kojoj, uz ostalo, stoji da Hrvatska nije izvršila agresiju na BiH, javlja Pogled.

Ivančić je ustvrdio da se toj Deklaraciji gotovo nitko nije usprotivio, “usprkos tome što i oni koji su je predlagali vrlo dobro znaju da to što taj dokument tvrdi ne odgovara činjenicama”.

Klikni LIKE ako si za preimenovanje svih trgova i ulica u Hrvatskoj nazvanih po zločincu Titu!

>>> EKSKLUZIVNA SNIMKA Stjepan Mesić: “Jasenovac je bio radni logor, onaj tko je tamo došao bio je spašen, a ljudi su umirali od tifusa”

>>> PROCURILA NOVA SNIMKA MESIĆA IZ 1992.: “Tobože Jasenovac, a to su ustvari filmovi iz Dachau i Auschwitza. Artuković je bio jedan od najobrazovanijih ljudi”

Izvor: Sloboda.hr/Direktno.hr