ivan rakitić barcelona sevilla

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić predstavljen je u utorak kao novi igrač španjolskog nogometnog velikana Barcelone.

Barcelona je prvog dana srpnja predstavila svoje pojačanje u veznom redu, hrvatskog reprezentativca i dosadašnjeg kapetana Seville, Ivana Rakitića. U maniri jednog od najvećih svjetskih klubova, Katalonci su Rakitiću pripremili vrhunsku dobrodošlicu uz vrlo veliki interes medija.

Rakitić je u utorak ujutro prošao liječnički pregled te stavio svoj potpis na petogodišnji ugovor, u prisutnosti predsjednika Bartomeua i potpredsjednika Mestrea te svoje obitelji. U Barceloni će nositi dres s brojem četiri na leđima.

“Htio bih zahvaliti Barceloni na načinu na koji su mi pristupili. Svakom je nogometašu najvažnije znati da klub računa na njega”, poručio je Rakitić na službenom predstavljanju na Camp Nou.

Klikni LIKE za podršku našem reprezentativcu!

Hrvatski je nogometaš istaknuo kako mu je čast što će nositi broj koji je svojedobno u Barceloni nosio Josep Guardiola, a novi će mu trener biti Luis Enrique: “Razgovarao sam s njime. Svi znamo kakav je bio igrač i važno mi je bilo saslušati ga”.

“Nadam se da ću moći učiniti Messija i Neymara još boljim igračima, isto kao što oni meni mogu pomoći napredovati. Protiv Barcelone bilo je teško dominirati, svi su protivnici znali da će oni imati loptu. Počet ću raditi i prije predsezone kako bih od prvog dana priprema bio u dobroj formi”, dodao je Rakitić.

Rakitić je za Hrvatsku nastupio 65 puta, uz devet postignutih pogodaka.

>>> Hrvatskoj je nedostajao vođa sredine: To mora biti on!

>>> Vukojević o odlasku iz reprezentacije: Kovač je morao dati priliku Eduardu

Autor: Sloboda.hr/HNS