vulin ruža tomašić hdssb hks

Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje (HDSSB) i Hrvatska konzervativna stranka (HKS) potpisali su koalicjski sporazum o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima u 4. i 5. izbornoj jedinici, izvijestili su u srijedu u Bizovcu, kod Osijeka, čelnici stranaka Dragan Vulin i Ruža Tomašić.

Na konferenciji za novinare Vulin je kazao kako ove stranke imaju kompatibilne programe, posebice glede zaštite i očuvanja hrvatskih nacionalnih probitaka, pa su se odlučili zajedno ponuditi rješenja za nagomilane probleme u Slavoniji.

Konferencija za novinare održana je na farmi muznih krava u Bizovcu koja, kazao je Vulin, simbolizira ono što se u Slavoniji događa godinama, a to je propadanje i izumiranje slavonskoga sela, poljoprivrede te iseljavanje stanovništva, za što odgovornim smatra dosadašnje HDZ-ove i SDP-ove vlade.

Krajnje je vrijeme da se to počne mijenjati i ova će koalicija zastupati probitke Slavonije i Hrvatske. Ako ne zaštitimo domaću proizvodnju u Slavoniji imat ćemo pusta sela i pusto nenaseljeno područje,poručio je Vulin.

Dodao je kako je ovo prvi put da HDSSB na parlamentarne izbore izlazi u koaliciji te najavio kako će izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu predati u četvrtak.

Tomašić je kazala kako je, nakon što se kao zastupnica u Europskom parlamentu, izborila za zaštitu prava hrvatskih ribara, odlučila izboriti za Slavoniju i Baranju.

Politika koju su dosadašnje Vlade vodile prema poljoprivredi bila je “lov u mutnom”. Nema konzistentne politike, a imamo oko 1,2 milijarde kuna neiskorištenih sredstava, koja čekaju da ih se plasira hrvatskim poljoprivrednicima, ustvrdila je Tomašić.

Izvor: Sloboda.hr/Hina
Foto: fah