trump gay židovFoto: Getty Images

Teza da baštinici lijevoliberalne kulturno-političke ideje u svojoj suštini preziru demokraciju svakim danom dobiva nove dokaze. Demokratsku pobjedu Donalda Trumpa na izborima mnogi ljevičari jednostavno ne žele prihvatiti.

Jedan od takvih je i Mark Joseph Stern, američki novinar čije izjave nakon izbora su toliko patetične da će vas sigurno dobro nasmijati.

“Kad Njemačka napala 1939. godine, moja prabaka je inzistirala da se ostane u Poljskoj. Njeni židovski prijatelji su paničarili i pobjegli, no ona je rekla dase to neće dogoditi tu”, počinje obiteljsku priču Mark Joseph Stern, novinar Slatea, prenosi Index.hr.

“Onda su ih vojnici odveli u kamp. Ostatak priče znate”, zaključuje Stern taj dio priče o svojoj obiteljskoj prošlosti.

“Kao američki Židov, odgojen sam na dva kontradiktorna vjerovanja: da je Amerika sigurna za nas i da se svijet u svakom trenutku može pretvoriti u kaos. Ova dva uvjerenja sam imao u glavi u trenutku kad je proglašeno da je Trump novi predsjednik SAD-a”, prepričava.

“Ja sam gay Židov koji se javno gnušao Trumpa. Svakog sam tjedna primao mailove, tvitove i poruke: pederu, jebeni Židovu… Dobivao sam i smrtne prijetnje. Željeli su me ubiti, objašnjavali su da imaju plan. I ne samo mene, već i ljude poput mene. Židove koji žele upropastiti ovu zemlju. Gayeve koji su je onečistili. Novinare koji su izvršili izdaju. Svi ćemo mi, govorili su mi, uskoro dobiti što zaslužujemo. Oni imaju pištolje. Imaju plan.

Prijetnje dobivam svaki tjedan. Oni znaju gdje živim. Trump želi da ljudi poput mene odu. Da umru. Govore mi kako će to učiniti. Uvijek je to s pištoljem. Za liberalne gay Židove nema mjesta u novom svijetu, govore mi.

Bojim se. Nikada me nije bilo ovako strah.

Obitelj moje prabake s druge strane obiteljskog stabla je pobjegla. Na starim slikama u njihovim očima nema panike. Znali su da to moraju učiniti, i to su učinili. Nisu bili pretjerano sretni kad su došli u Ameriku, ali su bili živi. Jutros mislim njihovim očima. I mislim na drugu prabaku, onu koju nisam upoznao.

Ne, ona je svojoj obitelji rekla: “Mi ostajemo. To se ovdje neće dogoditi”, zaključuje novinar.

Klikni LIKE ako si zadovoljan odabirom Donalda Trumpa za predsjednika SAD-a!

Izvor: Sloboda.hr/Index.hr