Nicolas Noguier, bivši predsjednik udruge Refuge za pomoć mladim “LGBT+ osobama” koje se suočavaju s teškim obiteljskim situacijama, pušten je iz policijskog pritvora u četvrtak navečer u Montpellieru. Noguiera je optužen za silovanje, uznemiravanje zaposlenika, seksualno zlostavljanje, financijskih malverzacija i seksualni napad, prenosi Le Parisien.

>>> I dalje mislite da je homoseksualnost “prirodna”? Ovi podaci će vas šokirati!

Smatra se da je silovanje počinjeno 2014., dok su se djela uznemiravanja dogodila između 2014. i kraja 2021. On je nakon ispitivanja stavljen pod sudski nadzor. S njim je optužen njegov partner Frederic Fal, koji je bio glavni direktor udruge Refuge. On je optužen za seksualno zlostavljanje i uznemiravanje zaposlenika udruge, javlja Midi Libre.

(Engleske titlove možete postaviti klikom na ‘Postavke’ na videu, zatim na ‘Titlovi’, pa ‘automatski prijevod’ te na kraju izabrati engleski jezik)

Odvjetnici, Sahand Saber i Stéphane Fernandez, tvrde da optužbe protiv Noguiera počivaju na nedostatnim dokazima.

“Nicolas Noguier je optužen, ali pušten pod sudski nadzor, što je dokaz da su optužbe protiv njega nedostatne. Uvjereni smo u pobjedu”, smatraju.

Nekoliko lokalnih medija ranije je izvijestilo da je Noguier priveden u policiju u Montpellieru u srijedu poslijepodne, u sklopu istrage otvorene u veljači 2021. Naime, bivši volonteri udruga i bivši mladi LGBT pojedinci prijavili su Noguiera zbog djela seksualnog uznemiravanja.

Slučaj protiv Noguiera pojavio se u prosincu 2020., kada je Mediapart otkrio da su deseci zaposlenika i volontera odlučili napustiti zakladu Le Refuge. Svi su tada rekli da ih je uprava utočišta “slomila”, “iskoristila” ili “ponizila”. Osudili su organizaciju. Dva mjeseca kasnije, izvješće neovisne tvrtke, BCG, potvrdilo je vodstvo zaklade koja je imala za cilj pomoći mladim LGBT osobama “neuspješno”.

Noguier je prošle veljače dao ostavku s mjesta u humanitarnoj organizaciji.

Izvor: Sloboda.hr/narod.hr/Midi Libre/Le Parisien