vojko obersnel, bandiera rossa, rijeka, sdp, partija

Atmosfera u stožeru Socijaldemokratske partije (SDP) i koalicije “Rijeka za sve” u izbornoj noći u nedjelju na brodu Marina bila je vesela već od 19 sati, kada su izlazne ankete starom/novom riječkom gradonačelniku Vojku Obersnelu dale prednost.

Nakon dolaska rezultata izbora, po kojima je Obersnel dobio 55% glasova, uz slabu izlaznost od samo 28%, u stožeru Partije počelo je slavlje.

Erupcija sreće nastupila je kada je, uz rezanje slavljeničke torte, iz razglasa zagrmila zloglaska boljševička pjesma “Bandiera rossa” (“Crvena zastava”) koju su SDP-ovci i njihovi koalicijski partneri pjevali u glas.

Pjesmu je u glas pjevao i sam Vojko Obersnel, koji se nakon pobjede javnosti oglasio sa sljedećim riječima: “Drage drugarice i drugovi, kolegice i kolege, još jedanput smo dokazali da je Rijeka otvoren, moderan europski grad.” Na kraju obraćanja, Obersnel je pozvao na pjevanje pjesme “Crvena zastava” uz riječi: “Uz prigodnu pjesmu, posebno za HTV, pozdrav iz Lenjingrada sa krstarice Aurora!”

Koliko je Rijeka otvoren grad dovoljno govore riječi pjesme koju su Vojko Obersnel i članovi Partije u glas pjevali u nedjelju:

Bandiera rossa / Crvena zastava (hrvatski prijevod)

Juriš narode, na ustanak,
Crvena zastava, crvena zastava.
Juriš narode, na ustanak
Crvena zastava će pobijediti.

Crvena zastava će pobijediti
crvena zastava će pobijediti
crvena zastava će pobijediti
Živio komunizam i sloboda.

>>> Prije 25 godina SDP se u Saboru izjasnio protiv samostalnosti RH. Hoće li se SDP ikada ispričati?

Klikni LIKE ako smatraš da bi Obersnel i SDP trebali kazneno odgovarati poticanja na mržnju!

Pjevanje pjesme “Crvena zastava” u stožeru Partije pogledaju u videu od 6. minute: