Dana 25. lipnja 1991. godine Hrvatski državni sabor usvojio je Deklaraciju o proglašenju suverene i samostane Republike Hrvatske i Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske. Tim povodom na današnji dan u Hrvatskoj se obilježava Dan državnosti.

No, ono što je bitno za današnje stanje u Republici Hrvatskoj naglasiti jest to da se tog 25. lipnja 1991. SDP u Hrvatskom državnom saboru izjasnila protiv proglašenja suverene i samostane Republike Hrvatske.

Naime, zastupnici SDP-a, tada stranke pod nazivom SKH-SDP (Savez komunista Hrvatske – Stranka demokratskih promjena), na čelu s pokojnim Ivicom Račanom demonstrativno su napustili Sabor prije glasovanja o proglašenju suverene i samostane Republike Hrvatske. SDP je tada bio stajališta kako bi se Hrvatskoj trebalo omogućiti novo udruživanje u konfederalnu Jugoslaviju.

Klikni LIKE ako smatraš da bi SDP trebao kazneno odgovarati zbog svoje komunističke prošlosti!

Naravno, kasnije se ispostavilo da je ta Jugoslavija za koju se SDP zalagao najveća hrvatska pogreška u povijesti, jer je ta ista Jugoslavija izvršila agresiju na Hrvatsku.

Također, tadašnji predsjednik SDP-a Ivica Račan nazvao je HDZ strankom opasnih namjera, pritom ne misleći na pljačku i prodaju koju je kasnije izvršio HDZ, već misleći na HDZ-ovo provođenje politike osamostaljenja Hrvatske. Dakle, tadašnji SDP osamostaljivanje Hrvatske karakterizirao je kao “opasnu namjeru”!

Sve ovo i ne bi bilo toliko važno da taj isti SDP, samo par godina od jasnog i glasnog opredjeljenja protiv samostalne i suverene Republike Hrvatske, dolazi čak dva puta na vlast Republici Hrvatskoj.

>>> Komunističke spodobe u Kumrovcu: “Hrvatska nije stvorena u Domovinskom ratu!”

To za sobom povlači dva važna pitanja:

1.) Hoće li se SDP ikada ispričati zbog svog izdajničkog opredjeljenja protiv samostalne i suverene Republike Hrvatske?
2.) Pošto znamo da je odgovor na prvo pitanje negativan, postavljamo si pitanje: Kako je moguće da itko ikada u Hrvatskoj povjeruje u priču da Republici Hrvatskoj žele dobro oni koji tu Republiku Hrvatsku nisu niti htjeli?