kolinda, zastava, hrvatski povijesni grb, kanadaFoto: Facebook

Ovih dana predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović u Kanadi se susrela s tamošnjim hrvatskim iseljenicima te je sudjelovala na donacijskoj večeri u za obnovu vodotornja u Vukovaru. Sveučilišni profesor u Torontu, dr. Tihomir Janjiček, na svom je Facebooku objavio fotografiju druženja s predsjednicom Grabar Kitarović.

Nakon pojedinih komentara i zahtjeva da ukloni dotičnu fotografiju, dr. Janjiček se javno oglasio:

“Vezano za moju fotografiju sa Predsjednicom Republike Hrvatske, koristim prigodu zahvaliti se SVIMA na komentarima, bilo pozitivnim ili negativnim.

Želim SVIMA reći, Hrvatski Stijeg sam postavio na OSOBNO DOPUŠTENJE Predsjednice, nakon mog pitanja za dopuštenje!

Predsjednica je VIDJELA Stijeg i kako se i na fotografiji dade zamijetiti VLASTORUČNO pridržava Stijeg!

ČESTITAM Predsjednici na njezinom ISKRENOM HRVATSTVU!

Ovaj Stijeg je moj osobni primjerak i kupljen je u ZAGREBU, robna kuća „Nama“ i to u vrijeme dok je to bio SLUŽBENI Državni Stijeg RH!

Ovakav Stijeg vije se ispred SVAKE Hrvatske Katoličke Crkve u Kanadi i SAD i nalazi se isto tako unutar Crkvi KRAJ Oltara svake Hrvatske Katoličke Crkve! Ovaj Stijeg okuplja SVE Hrvate, kako one u Hrvatskoj, tako i u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori i diljem svijeta gdje god se nalazili Hrvati!

NEĆU maknuti fotografiju sa moje Facebook stranice, unatoč zahtjevima određenih osoba i radije ću umrijeti nego maknuti tu ČASNU fotografiju!

Oni koje se ograđuju od toga Hrvatskog Stijega POZIVAM neka SLOBODNO to napišu na mojoj Facebook stranici kao komentar i biti ću im zahvalan!

Dr. Tihihomi Janjiček”

Izvor: Sloboda.hr