Hrvatski navijači priredili su iznenađenje “Vatrenima” razvivši na plaži ispred njihovog hotela veliku navijaču zastavu.

Jutro uoči iznimno važnog dvoboja protiv Kanade, 200-tinjak hrvatskih navijača je ispred hotela naše reprezentacije Hilton Doha razvilo veliku navijačku zastavu. Zbog dužine plaže ovoga puta nije bilo moguće razviti cijelu, 200 metara dugačku zastavu, već samo 80 metara koliko je dugačka plaža.

Doha, 27.11.2022 – 201 metar velika hrvatska zstava ispred hotela Hilton u Dohi gdje su smješteni hrvatski nogometaši. Hrvatski navijači su zastavom na plaži hotela iznenadili vatrene pred današnju utakmicu 2. kola skupine F između Hrvatske i Kanade.. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

“Željeli smo pokazati našim igračima da smo uz njih i da imaju našu podršku. Jedino želimo da daju sve od sebe kao što i mi dajemo za njih. Vjerujem u našu pobjedu,” kazao je Dado Čor iz Crikvenice.

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić spustitio se među navijače kako bi ih pozdravio. Navijački show uz rub plaže pratili su i predsjednik HNS-a Marijan Kustić, Dejan Lovren, Vedran Ćorlika, Martin Erlić, Borna Barišić…

“Ovo nam je trebalo,” kazao je izbornik svjetskih doprvaka.

Dalić je bio jedan od rijetkih koji je znao za ovo iznenađenje. Bio je vrlo emotivan, napravio je krug oko zastave i gotovo svakom ponaosob pružio ruku, zahvalio se, fotografirao…

“Hvala dečkima na ovome, ovo nam treba. Da osjetimo da je ovo svjetsko prvenstvo, nažalost nema nas puno ovdje na utakmicama. I ovo je zaista prekrasno,” dodao je izbornik.

Uoči utakmice protiv Maroka zastava je razvijena na glavnoj turističkoj atrakciji Dohe, tržnici Souq Waqif. Danas ispred hotela, a ekipa iz Crikvenice priprema iznenađenje i za ogled protiv Belgija, te nadaju se i za osminu finala.

Doha, 27.11.2022 – 201 metar velika hrvatska zstava ispred hotela Hilton u Dohi gdje su smješteni hrvatski nogometaši. Hrvatski navijači su zastavom na plaži hotela iznenadili vatrene pred današnju utakmicu 2. kola skupine F između Hrvatske i Kanade.. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Navijači su se okupili sa svih strana svijeta, bilo ih je i nekoliko koji su došli iz Kanade.

“Rođen sam u Kanadi, no moje srce kuca za Hrvatsku. Nadam se kako ćemo protiv Kanade biti bolji, jači, nadam se pobjedi. Kanada je bolja od nas jedino u hokeju,” kazao je za smiješkom Stipe Baljak iz Montreala.

“Ovo mi je peto svjetsko prvenstvo, jedino nisam bio u Francuskoj, tada sam bio premali. Pratim “Vatrene” i na Europskim prvenstvima. Na posljednjem nisam išao zaustavio nas je covid,” dodao je.

Doha, 27.11.2022 – 201 metar velika hrvatska zstava ispred hotela Hilton u Dohi gdje su smješteni hrvatski nogometaši. Hrvatski navijači su zastavom na plaži hotela iznenadili vatrene pred današnju utakmicu 2. kola skupine F između Hrvatske i Kanade..Na slici izbornik Zlatko Dalić podzravio se s navijačima i obišao veliku zastavu. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

U Dohu je došao s kumčetom Dujom iz San Diega.

“Ovo na plaži je bilo super, svi smo navijali, veselili se. Baš je bilo cool,” bio je prepun dojmova Duje.

Sjajno se zabavljala i ekipa iz Zagreba.

“Petero nas je došlo iz Zagreba, ovdje nam je super. Vjerujemo u pobjedu i prolaz dalje,” kazao nam je Silvijo iz Zagreba koji je u naručju držao petogodišnjeg sina Jana.

Izvor: Sloboda.hr/Hina

foto: HINA/ Damir SENČAR/ ds