Susret između Hrvatske i Kanade igran je pred 44.374 gledatelja na stadionu Khalifa International, jedinom od osam stadiona koji nije građen ispočetka za Svjetsko prvenstvo u Katru.

Kao i u prvom kolu protiv Maroka, hrvatski navijači su i ovoga puta bili u manjini. Bilo ih nešto više nego u prvom dvoboju, oko 2.000, no to su i dalje daleko manje brojke od onih na koje smo naviknuli posljednjih godina kada igraju “Vatreni”.

Većina naših navijača je bila smještena iza gola, bilo je i manjih grupa na ostalim dijelovima stadiona. S druge strane prvi kanadski plasman na World Cup nakon 36 godina očito je bio dovoljan motiva da u Katar stigne oko sedam tisuća njihovih navijača.

Doha, 27.11.2022. – Navijači na utakmici 2. kola F skupine SP-a između Hrvatske i Kanade na stadionu Khalifa. Na fotografiji navijačice reprezentacije Hrvatske. foto HINA/ Damir SENÈAR/ lsd

Međutim, ovoga puta hrvatski navijači su izašli kao pobjednici. Šokantno otvaranje utakmice i rano vodstvo Kanade, nakratko su utišali “hrvatska grla”, no furiozan preokret “Vatrenih” probudio je i naše navijače. Nakon trećeg gola na tribinama je bila samo jedna strana.

Poseban fokus na vratara Kanade Borjana

Osim uobičajenih navijačkih pjesama, hrvatski navijači su tijekom utakmice imali i posebnu “metu”, kanadskog vratara Milana Borjana, inače “jedinicu” beogradske Crvene zvezde. Borjan je rođen u Kninu 1987. godine, a nakon pobjedničke VRO Oluja s obitelji je odselio prvo u Beograd, a zatim 2000. godine obitelj seli u Kanadu.

Osvjedočeni velikosrbin Borjan u nekoliko je navrata ranije naglašavao kako on nije rođen u Hrvatskoj nego u kako kaže “srpskoj Dalmaciji” ili u Krajini. Naši navijači na tribinama, ali i na društvenim mrežama zato danas nisu ostali dužni.

screenshot facebook
Transparent posvećen vrataru Kanade Milanu Borjanu i njegovoj supruzi Snežani. screenshot facebook

Također naši su mu navijači na stadionu Khalifa International skandirali “Borjane ustašo”, na što je on reagirao podizanjem tri prsta.

Nakon utakmice Whatsapp grupama počeo je kružiti telefonski broj Milana Borjana. Srpski Telegraf piše da su hrvatski navijači kanadskom vrataru poslali preko 2500 poruka što je i sam Borjan prokomentirao. “Pa to pokazuje kakvi su ljudi, primitivci. Nemam što komentirati, to govori o njima. Nemam što reći, čuo sam da su vikali, da su vrijeđali, ali to govori o njima i da trebaju poraditi na sebi i na svojim obiteljima. Očigledno imaju frustracije u kući pa to iskale ovdje. “

Izvor: Sloboda.hr/Hina

foto: HINA/ Damir SENČAR/ lsd