Nakon što je scenaristica Jelena Veljača u Facebook statusu napala uskoro bivšu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović koja je izjavila kako se planira baviti zaštitom slabijih, promicanjem zaštite od nasilja nad ženama i djecom, a nije željela pomoći inicijativi #spasi me, priča je dobila i novog aktera. Naime, poznati hrvatski psihijatar Herman Vukušić koji je na Facebooku napisao:

– Kao da je jedva čekala poraz Kolinde Grabar-Kitarović, Jelena Veljača, prvo lice akcije #spasime, odmah se obrušila na bivšu predsjednicu poput kakvog izgladnjelog pustinjskog lešinara. S obzirom na to da više ne mogu trpjeti ovakve “politički korektne” istupe gospođe Veljače, evo jedne osobne poruke za nju – počeo je Vukušić, a onda i nastavio s porukom Veljači:

Draga Jelena, kako se jako dobro poznajemo iz moje čekaonice (ne kršim etiku jer ste Vi javno pisali o svojim dolascima na Kliniku za psihološku medicinu) dozvolite mi da Vam ovim putem kao dugogodišnji borac za potlačene društvene skupine jasno poručim:

Dokle god Vaša inicijativa #spasime javno podržava nepravomoćno osuđenu osobu za obiteljsko nasilje, nemate pravo glasa niti po kakvoj javnoj temi “! P.S.: Kao spisateljici i dramskoj umjetnici valjda Vam je jasno da izraz “endorsanje” ima više puno prigodnijih inačica u hrvatskom književnom jeziku – napisao je Vukušić.

Dr. Herman Vukušić za Večernji list pojasnio je kako ne smatra spornim to što je objavio da se Veljača i ona poznaju iz čekaonice, s obzirom da je ona o tome javno pisala u svojoj kolumni.

– Pa nije ovo prvi put da govorim o njenom dolasku u kliniku. Već sam o tome govorio i to u pozitivnom smislu, jer je tako zbacila stigmu s psihoterapije. Tada joj nije smetalo što je javno spominjem. A kada sam kazao da se dobro znamo iz čekaonice, onda ću vam reći kako sam je više puta opominjao zbog neprimjerenog ponašanja u čekaonici, a za to imam i svjedoke, ljude koji su se žalili na nju – kazao nam je dr. Vukušić i dodao kako ga je zasmetalo to što je Veljača napala predsjednicu.

– Nema to veze s politikom ili mojim političkim stavovima. Ne može tako napasti predsjednicu – kazao je Vukušić i pojasnio na koga je mislio pod onim da inicijativa #spasime podržava nepravomoćno osuđenu osobu za obiteljsko nasilje.

– Pa podržavaju Severinu, koja je u listopadu nepravomoćnu osuđena zbog nasilja nad Milanom Popovićem. Ne postoji rodno prihvatljivo nasilje, i mislim kako je apsolutno neprihvatljivo da inicijativa koja bi trebala podržavati žrtve nasilja u obitelji podržava obiteljsku nasilnicu – zaključio je Vukušić.

Izvor: Sloboda.hr/Vecernji.hr