Početkom listopada, točnije u subotu 8. listopada na Trgu bana Josipa Jelačića održat će se prvi ZAGREB STRAIGHT PRIDE pod sloganom “E pa nećete, e pa ne možete!” s početkom u 12 sati.

Kontaktirali smo organizatore ove hvalevrijedne inicijative kako bismo malo više saznali o samoj paradi, ali i o ciljevima iste.

Pokretač Zagreb straight pridea, Alin Kavur, poznatiji kao Dado iz kultne serije „Smogovci“ na upit što ga je potaknulo da krene u ovaj poduhvat rekao je: Kao tata i djed postavio sam si pitanje: “Zašto nitko ne štiti našu djecu?” Pokrenuo sam Prvu hetero paradu ponosa kako bi zaštitili našu djecu od utjecaja rodne ideologije.“ 

Organizatorica prve hetero parade ponosa, Ljiljana Dragić iz udruge Hrvatska mati kaže da se u organizaciju uključila jer „Želim da se čuje i naš glas, te da zaštitimo naše obitelji i djecu.“ Objasnila je da zadnji popis stanovništva pokazuje porazne brojke te su ti podaci nešto što mora cijelo društvo potaknuti na razmišljanje, a politika aktualne gradske vlasti pojačava tu problematiku. Rad njezine udruge usmjeren je na vraćanje demografskih mjera, uvođenje novih, te pomaganje i pružanje potpore djeci, mladima i obiteljima, a ova inicijativa jedna je od metoda na tom putu, poručila je Ljiljana Dragić.

Ugledni zagrebački psihijatar, dr. Herman Vukušić pridružio se organizatorima kako bi pružio stručni pogled na zabrinjavajući trend kojim se kroz rodnu ideologiju djecu od najranije dobi uči da je promjena spola normalna pojava, a kroz rad raznih aktivističkih skupina se potiče takvo razmišljanje. „U Hrvatskoj je postupak promjene spola koji se odvija nad maloljetnicima suprotan medicinskim načelima, zato sam pristupio organizaciji ZAGREB STRAIGHT PRIDEA kako bismo pomogli da se spase hrvatska djeca“, tim je riječima svoj angažman u ovoj inicijativi objasnio Vukušić.

Zagrebački poduzetnik i gradonačelnički kandidat s prošlogodišnjih izbora, Željko Tokić dosad se nije aktivirao u radu udruga i organizacija, međutim pridružio se organizatorima jer „ Oni (aktivisti ljevice) zajedno žele promijeniti uloge muškarca i žene, stvoriti kaos u društvu i uništiti obitelji kakve poznajemo i na kakve smo navikli.” Poručuje da je stava da smo se “dužni boriti svim sredstvima kako bi se donijeli zakoni kojima će se zaštiti maloljetna djeca od loših utjecaja agresivnog aktivizma.“

Odvjetnik Milko Križanović kazao je: “Prava djece nemaju rok trajanja, univerzalna su i svevremenska. Djeca su naša budućnost, svakom djetetu pripada zaštita njegovih prava i stvaranje pozitivnih preduvjeta da dosegne najviše što može. Sva su dječja prava povezana i jednako važna.”

O ciljevima Zagreb straight pridea kažu da je primarni cilj zaštititi djecu od daljnje institucionalizacije rodne ideologije jer Naša djeca nisu ono, naša djeca su ona ili on u spolu u kojem su rođeni, dječak ili djevojčica. To govorimo zbog zabrinjavajućeg porasta djece i tinejdžera koji su danas zbunjeni svojim spolom, a što je posljedica utjecaja takozvane “rodne ideologije” na mlade generacije.

Po rodnoj ideologiji spol ne postoji, već samo spektar “rodova” gdje su muško i žensko samo
krajnosti tog spektra, a naša djeca mogu biti muško premda su rođena kao žensko i obrnuto.
Po rodnoj ideologiji naša djeca mogu mijenjati svoj “rod” kako god i koliko god puta žele, bez naše
privole. Stoga im poručujemo: E pa nećete, e pa ne možete!“

Za kraj su najavili tiskovnu konferenciju koja će se održati u petak 2. rujna 2022. godine u 12 sati gdje će se javnost izvijestiti o samom ZAGREB STRAIGHT PRIDEU, ali i o daljnjim aktivnostima organizacije.