Nepoznati muškarac naoružan oštrim predmetom ušao je u ponedjeljak poslijepodne u zgradu zagrebačke Klasične gimnazije, a tijekom događaja nije bilo ozlijeđenih osoba, potvrdila je zagrebačka policija.

Policija je potvrdila Hini da je u 13,48 sati zaprimila dojavu o događaju.

Prema dosad prikupljenim informacijama nema ozlijeđenih osoba, a u tijeku kriminalističko istraživanje koji će se utvrditi sve okolnosti događaja, rečeno je.

Incident se dogodio na početku nultog sata poslijepodnevne smjene u gimnaziju u Križanićevoj u središtu grada.

U razredu su bili učenici i nastavnik, a policija je stigla vrlo brzo.

Ravnateljica Klasične gimnazije Zdravka Martinić-Jerčić kazala je za medije kako je škola obavijestila policiju odmah po događaju te da je policija promptno reagirala, kao i da je nepoznata osoba, najvjerojtanije stariji maloljetnik ili mlađi punoljetnik, brzo napustila prostorije škole.

Situacija je traumatična i kriza. Danas između 13:30 i 14 sati u školu je ušao nepoznati mladi čovjek koji je ušao u učionicu na sat na kojem je bila profesorica i prijetio hladnim oružjem jednom učeniku. Sabranom reakcijom drugih učenika i profesorice spriječene su veće posljedice, nitko nije ozlijeđen. Mladić je potom napustio razred, ja sam ga ispratila jer sam ga susrela na hodniku, ali u tim trenucima nije imao ništa u rukama”, rekla je ravnateljica Klasične gimnazije, prenosi Index.hr

“Sad se moramo pozabaviti time da pomognemo učenicima da prebrode ovu situaciju. Nastava se nastavila odvijati uobičajeno, nismo prekinuli nastavu. Mislim da je bolje da su učenici  ovdje kako bi mogli razgovarati s našim stručnim službama”, rekla je ravnateljica.

“Nemamo saznanja o nekakvim ranijim prijetnjama, ovo nije bilo vezano uz školu ili uz druge učenike. Vjerojatno je iskoristio trenutak međusmjene da uđe u školu, u tim trenucima je oko 600-700 učenika na ulazu u školu, to je nemoguće kontrolirati. Da se radilo o starijoj osobi, bio bi uočen, ali radilo se o njihovom vršnjaku pa je vjerojatno zato prošao neprimijećen. Nije mi poznato da je mladić u školi prijetio bilo kojem nastavniku”, rekla je.

“Napravit ćemo sve što je u našoj moći da se učenici osjećaju sigurno”, rekla je ravnateljica.

Poduzima se pomoć učenicima koji su doživjeli šok i pokušavamo se najbolje što možemo nositi sa situacijom, dodala je ravnateljica u izjavi za medije.

Izvor: Sloboda.hr/Hina/Index.hr

foto: klasična gimnazija