vatreni vukovar ovčara hrvatska nogometna reprezentacija niko kovač šuker

Igrači i vodstvo hrvatske nogometne reprezentacije, nakon što su u petak navečer u Sofiji s 1:0 pobjedili Bugarsku, u subotu su posjetili Memorijalni centar Ovčara u Vukovaru.

Vatreni su podno spomen obilježja, nedaleko od masovne grobnice iz koje je 1996. godine ekshumirano 200 žrtva agresije na Vukovar 1991. godine, položili vijenac i zapalili svijeću.

Predvođeni predsjednikom Hrvaskog nogometnog saveza Davorom Šukerom i izbornikom Nikom Kovačem igrači i članovi reprezentacije, prije odlaska na Ovčaru, obišli su i Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata te podno spomen obilježja, kao i na grobu general-bojnika Blage Zadre, ratnog zapovjednika obrane vukovarske Trpinjske ceste i Borovog naselja, također položili vijenac i zapalili svijeću. Na groblju su ih dočekali i pozdravili vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

vatreni vukovar ovčara hrvatska nogometna reprezentacija niko kovač šuker

“Gradu Vukovaru nije potrebna reklama i svaki građanih Hrvatske grad Vukovar nosi duboko u srcu. Što god mi pričali i što god radili, kako god pokušali prikazati taj grad, nagrditi ga na ovaj ili onaj način, svi mi znamo što nam je u srcima”, izjavio je vukovarski gradonačelnik, dodavši kako bi volio da i “oni koji bi trebali to osjetiti i znati”, također osjete u svojim srcima za Vukovar ono što osjećaju hrvatski nogometni reprezentativci.

Tijekom obilaska vukovarskih znamenitosti i mjesta sjećanja iz Domovinskog rata, hrvatski nogometni reprezentativci obišli su i ratni muzej u vukovarskoj bolnici te memorijalni centar u vukovarskoj vojarni.

Iduću kvalifikacijsku utakmicu naša reprezntacija igra s Azerbajdžanom, 13. listopada u Osijeku.