prometna nesreća

Milica Ležimirac, Vladica – Vanja Matović i Aleksandar Marić, stari 20 godina, poginuli su prekjučer u Novom Sadu poslije povratka s proslave godišnjice male mature. Školski prijatelji nastradali su u smrskanom Golfu 5 na novosadskom Bulevaru oslobođenja, gdje su se sudarili s Audijem kojim je upravljao Novosađanin Despot Vranić (21).

Prema neslužbenim informacijama, Vranić se svojim Audijem spuštao ka bulevaru s Mosta slobode brzinom od čak 160 kilometara na sat. U tom trenutku, Golf u kojem su se nalazili nastradali izašao je iz raskrižja Bulevara cara Lazara na Bulevar oslobođenja. Uslijedio je strahovit, direktan udarac. Golf je odbačen nekoliko metara naprijed i prevrćući se otkinuo i semafor na raskrižju. Tijelo Aleksandra Marića je djelomično ispalo na put, dok je tijelo jedne od nesretnih djevojaka završilo u prtljažniku smrskanog automobila.

Na drugoj snimci sigurnosnih kamera koji se pojavio na YouTubeu, vidi se kako se Despot Vranić (21) u Audiju spušta s Mosta slobode prema Bulevaru oslobođenja, prolazi na trepteće zeleno-žuto svjetlo na semaforu i udara vozilo Golf 5, koje je prošlo na crveno svjetlo.

Na snimci se vide i radnici “Čistoće” koji su se našli na strani na koje je odbačeno vozilo u kojem su nastradale tri mlade osobe, i kako ne ukazuju pomoć, niti prilaze vozilu vidjeti što je s ljudima u automobilu, već nastavljaju sakupljati smeće.

Također, i nekoliko vozila koja su nastavila dalje voziti iako je svakog vozača obveza stati i barem pokušati ukazati pomoć, makar pozivom hitne pomoći i policije.

“Ništa strašnije u životu nisam vidjela. Poslije jezivog udarca, uslijedila je strašna tišina. Kada smo dotrčali do raskrižja, ugledali smo zgužvan Golf iz kojeg su neprirodno virila tijela ljudi. Prvo nisam shvatila što se dogodilo, mislila sam da su udarili u semafor, a zatim sam ugledala i razlupan Audi. U njemu se još neko nalazio, ali se nije pomicao” – rekla je Novosađanka koja se u tom trenutku našla u blizini.

Hitna pomoć i policija odmah su stigli, ali za troje mladih ljudi nije bilo spasa. Ozljede koje su doživjeli su bile strašne.

Despot Vranić, vozač Audija, pretrpio je samo lakše ozljede po licu i prsima od zračnih jastuka koji su mu spasili život. On je tijekom noći zbrinut u Urgentnom centru, odakle je jučer pušten na kućno liječenje.

Autor: Sloboda.hr/Blic