2014-01-29-13-20-222-a

Danas svoju 103. obljetnicu osnutka slavi Hrvatski nogometni klub Hajduk. Tim povodom Hajduk je sinoć u splitskom City Centru otvorio izložbu dresova koje su kroz povijest tog kluba nosili njegovi nogometaši.

Danas također hajdukovce očekuje svečani dnevni red. U 9 sati biti će održana misa u crkvi Svetog Ante na Poljudu za preminule nogometaše, djelatnike i članove HNK Hajduk.

U 10.15 sati biti će polaganje vijenca na Hajdukovu grobnicu na splitskom Lovrincu, te na grobnice osnivača i obnovitelja Hajdukove nogometne škole Luke Kaliterne i Ante Mladinića, te najtrofejnijeg trenera koji je ponikao u našoj Školi – Tomislava Ivića. U 11.15 sati vijence će hajdukovci položiti na spomen ploču na sjevernoj tribini poljudskog stadiona, za sve navijače i članove poginule u Domovinskom ratu, a točno u podne će se održati predstavljanje knjige “Od barba Lukine skule do akademije baluna”, autora Jurice Gizdića.

Svoju rođendansku feštu Hajduk će proslaviti prijateljskom utakmicom protiv talijanskog Udinesea u utorak 18. veljače u 17.00 sati na Poljudu.

Prisjetimo se još jednom fenomenalne proslave 100. rođendana kluba iz Splita.

Autor: F.Č.
Foto: hajduk.hr