najgora momčad svjetsko prvenstvo brazil stipe pletikosa

Prvi krug natjecanja na Svjetskom prvenstvu, to jest razigravanje po skupinama, iza nas je. I kao što to obično biva, podvlači se crta, biraju se najbolji, najgori, najveća izenađenja…

A jedan od tih izbora, koje je napravio američki ESPN, odnosi se na najgoru momčad ovog dijela natjecanja. Tu ‘neslavnu’ momčad sastavili su u formaciji 4-3-3, a koju su dali u ruke aktualnom ruskom izborniku, Talijanu Fabiju Capellu.

U toj su momčadi – na golu naš Stipe Pletikosa, u obrani Englezi Leighton Baines i Glen Johnson, Španjolac Gerard Pique te Švicarac Philippe Senderos, u veznom Englez Steven Gerrard, Španjolac Xavi i Ganac Kevin-Prince Boateng, dok su u napadu Kamerunac Samuel Eto’o, Brazilac Fred i Argentinac Sergio Agüero.

Klikni LIKE za više ovakvih članaka!

Pleitkosa je tijekom prvenstva primio šest golova, a za čak se četiri pričalo da je mogao bolje reagirati. U obrani, mjesta se našlo za dva engleska beka koji su kumovali pogocima Italije i Urugvaja, kao i za Gerarda Piquea, kojeg je Del Bosque nakon rekordnog poraza protiv Nizozemske posjeo na klupu.

>>> Neymaru zbog gluposti prijeti suspenzija na SP-u

U veznoj liniji je kapetan Liverpoola Steven Gerrard, koji ni u jednoj utakmici nije uspio nametnuti tempo igre koji bi odgovarao Engleskoj, a uz njega su pomalo poludjeli Kevin-Prince Boateng te španjolska ikona Xavi, koji je na prvenstvo došao u toliko lošem stanju da je jedva stajao, a kamoli trčao po terenu.

U napadu je potpuno sterilni Aguero, jedan od najboljih napadača na svijetu, koji se jednostavno izgubio u igri potpuno orijentiranoj na Messija, kao i ostarjeli Eto’o te Brazilac Fred, koji podsjeća na Serginha iz 1982, samo što Brazilu nedostaju Zico, Socrates, a bome i Falcao.

Što vi kažete na ove ocjene? Ostavite svoj komentar ispod…

>>> Skandal! Pobjeda Hrvatske nad Kamerunom namještena? FIFA istražuje…

Izvor: tportal