trumpFoto: CNN

U svom govoru sindikatima američkih građevinskih radnika predsjednik SAD-a Donald Trump obratio se prisutnima riječima:

„Nisam i ne želim biti predsjednik svijeta. Ja sam predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, i to mi je na prvom mjestu.“

Trump je kritizirao dosadašnje američke vođe koji su dozvolili gubitak radnih mjesta slušajući „propale konzultante i managere“, umjesto američkog radnika, omogućavajući da se njihova radna mjesta presele u Kinu s druge strane Tihog oceana.

„Washington i Wall Street su sve odradili vrlo, vrlo dobro – ali za sebe“, naglasio je i dodao: „Sada je red na vas. Vrijeme gospodarske krize je završilo. Vi ste stup američkog gospodarstva, a sa svojom sposobnošću možete izgraditi bilo koji grad u bilo koje vrijeme bolje od bilo koga drugoga“.

Građevinski radnici su se nasmijali kada im je Trump pokazao dugački popis propisa i dozvola koje treba dobiti za izvedbu nužno potrebnih novih autocesta propale američke infrastrukture… Naime, čuveni Empire State Building izgrađen je 1931. za samo 13 mjeseci, a danas za to vrijeme ne možeš dobiti ni građevinsku dozvolu.

„Danas ispred mene stoje muževi i žene koji, ako im se da šansa, mogu promijeniti naše društvo. Vi ste ti koji možete sagraditi naše gradove, podignuti našu industriju i obnoviti voljenu nam zemlju. Znam da ćete dati sve od sebe da uspijemo“, poručio je Trump.


Izvor: Sloboda.hr/Breitbart.com/Narod.hr