generacija obnove, frano čirko, unija plaća, wage union, jobbik, laszlo toroczkai, rijeka

U petak 27. listopada 2017. s početkom u 18.30 sati u dvorani Grand hotela Bonavia u Rijeci (Dolac 4) održat će se javna tribina pod naslovom “Odlazak mladih iz Hrvatske: uzroci, posljedice i rješenje”. Organizator tribine je Europska građanska inicijativa “Unija plaća” (eng. “Wage Union”), tj. mlada politička stranka Generacija obnove kao njen predstavnik u Hrvatskoj.

Na tribini će govoriti Frano Čirko, predsjednik Generacije obnove i jedan od osnivača Europske građanske inicijative „Unija plaća“, László Toroczkai, dopredsjednik mađarske stranke Jobbik i načelnik općine Ásotthalom te Ivan Topić, dopredsjednik Generacije obnove. Tribinom će moderirati Dominik Pešut, student geografije i povijesti te glavni tajnik Generacije obnove.

Ova tribina jedna je u nizu aktivnosti Europske građanske inicijative „Unija plaća“ koja je 22. rujna službeno predstavljena u Zagrebu. Pod sloganom „Jednake plaće za jednaki rad“, ova inicijativa ima za cilj u razdoblju od godinu dana prikupiti milijun potpisa građana EU, nakon čega su institucije EU obvezne pokrenuti raspravu i predložiti mjere po pitanju nejednakosti plaća između zemalja zapadne i srednjo-istočne Europe. Inicijativu su utemeljili predstavnici političkih stranaka, sindikata i nevladinih organizacija iz 8 zemalja (Estonija, Latvija, Poljska, Slovačka, Mađarska, Hrvatska, Rumunjska i Bugarska), a u svibnju je registrirana od strane Europske komisije. Više informacija o ovoj inicijativi možete dobiti na službenim mrežnim stranicama inicijative www.unijaplaca.eu i www.wageunion.eu.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da 27. listopada dođu u Grand hotel Bonavia u Rijeci. Ulaz je slobodan.