Na područje Kamenjaka izvan Rijeke u četvrtak ujutro odvezena je i uništena avionska bomba zaostala iz Drugoga svjetskog rata, koja je prije nekoliko dana pronađena na gradilištu ceste u Zvonimirovoj ulici u riječkom naselju Krnjevo.

Pronađena bomba bila je ukrcana na teretno vozilo i oko 9,35 sati uspješno neutralizirana i uništena, izvijestili  su iz Policijske uprave primorsko-goranske. Dodaju da je avionska bomba bila  britanske proizvodnje, dugačka 110 centimetara, sa 107 kilograma eksploziva.

Izmještanje bombe s gradilišta počelo je jutros oko 5,30 sati, a do mjesta neutralizacije na području Kamenjaka prevezena je uz pratnju policije, trasom Zvonimirova ulica – Rujevica –Viškovo – Grobnik.

U akciji premještanja i uništenja avionske bombe sudjelovali su policijski službenici Regionalne protueksplozijske jedinice Rijeka, djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Rijeka i županijskog Zavoda za hitnu medicinu.

Iz policije su poručili da se nakon bombe premještena i uništena, građani koji stanuju u ulicama u blizini, mogu vratiti svojim redovitim aktivnostima te su svima zahvalili na poštivanju izdanih uputa.

Zaostala avionska bomba iz Drugog svjetskog rata pronađena je prije nekoliko dana tijekom radova na gradilištu ceste D-403 u riječkom naselju Krnjevu, u blizini trgovačkog centra ZTC  pa su radovi na gradilištu do danas bili obustavljeni, a mjesto pronalaska osigurano.

Prošlog vikenda je s morskog dna u riječkoj luci uz opsežne mjere sigurnosti i evakuaciju stanovnika iz središta grada izmještena i uništena i protubrodska mina zaostala iz Drugog svjetskog rata.

Izvor: Sloboda.hr/Hina

foto: HINA/ Miljenko KLEPAC/ ik