švedska antifašisti neredi

Novo divljanje tzv. antifašista u Švedskoj još jednom je pokazalo da je jedini smisao njihovog djelovanja biti u središtu medijske pažnje i to uz što veću količinu nasilja.

Planirani prosvjed protiv švedske domoljubne stranke Svenskarnas parti u centru grada Malmöa izmaknuo je kontroli nakon što su švedski antifašisti svoj bijes odlučili iskaliti u sukobu s policijom.

Desetero ozlijeđenih završilo je u bolnici, a petoro njih s težim ozljedama. Također, policija je uhitila šestero ljudi.

Procjenjuje se da se u centru Malmöa na trgu okupilo oko 1500 antifašista kako bi prosvjedovali protiv predsjednika stranke Svenskarnas, Stefana Jacobssona, koji je trebao održati govor.

švedska antifašisti neredi

Prije njegovog govora već se vidjelo da će antifašisti ponovno napraviti divljačke nerede, bacajući dimne bombe i petarde. Kada je Jacobsson započeo svoj govor, nastao je kaos. Jacobsson je uspio dovršiti govor, no neredi su već započeli između horde antifašističkih divljaka i policije.

Za više ovakvih članaka – klikni LIKE!

Glasnogovornica policije u Malmöu, Ewa-Gun Westford rekla je da je policija bila “prisiljena koristiti konje zbog smirivanja sukoba, a također su morali i uhititi one najnasilnije.”

>>> Švedska: Staračkim domovima nedaju hranu kako bi ostalo dovoljno novca za još imigranata