natalijamartincevic_52f671cc380a6_650x360c

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić donijela je odluku o trenutačnoj suspenziji Natalije Martinčević i Zlatka Koračevića nakon rasprave na današnjoj sjednici Predsjedništva HNS-a u Osijeku.

U Osijeku je održana sjednica Predsjedništva HNS-a na kojoj se raspravljalo o kandidatima stranke za zajedničku koalicijsku listu za izbore zastupnika u Europski parlament. Prema Statutu HNS-a konačni izbor kandidata vrši Središnji odbor HNS-a, a Predsjedništvo predlaže kandidate.

-Temeljem prijedloga regionalnih saveza HNS-a Predsjedništvo će Središnjem odboru predložiti da naši kandidati na zajedničkoj koalicijskoj listi za izbore za Europski parlament budu Jozo Radoš i Marin Vučić“, rekla je predsjednica HNS-a Vesna Pusić.

Jozo Radoš predsjednik je Kluba zastupnika HNS-a u Hrvatskom saboru, dugogodišnji saborski zastupnik, a bio je i promatrač u Europskom parlamentu, te ministar obrane u Vladi Ivice Račana. Marin Vučić dugogodišnji je član HNS-a u Varaždinskoj županiji gdje je ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje „Tomislav Špoljar“. Član je Predsjedništva ŽO HNS Varaždinske županije, a bio je član poglavarstva grada Varaždina od 2000. do 2001., zatim član županijskog poglavarstva od 2005. do 2008. te vijećnik u varaždinskoj Županijskoj skupštini.

-Izbor Marina Vučića za kandidata zajedničke liste za Europski parlament pokazatelj je da je HNS u Varaždinskoj županiji snažan i utjecajan, te predstavlja jedinstvo i snagu stranke na sjeveru Hrvatske, poručuju u HNS-u te dodaju da je Vučić član podružnice HNS Sračinec, jedne od najjačih podružnica HNS-a u Varaždinskoj županiji, koja ga je i kandidirala, a županijsko predsjedništvo podržalo je kandidaturu i predložilo ga na današnjoj sjednici Predsjedništva.

Dok Vučić ima razloga za zadovoljstvo nakon današnje sjednice stranačkog vrha u Osijeku, to se ne bi moglo reći za saborsku zastupnicu i zamjenicu varaždinskoga gradonačelnika Nataliju Martinčević te bivšeg zastupnika Zlatka Koračevića. Naime, temeljem zahtjevu Predsjedništva ŽO HNS Varaždinske županije o preispitivanju statusa članstva dvoje članova HNS-a, Predsjedništvo je razmotrilo i ovu temu koja nije bila predviđena na dnevnom redu sjednice.

Nakon rasprave i temeljem Statuta stranke, predsjednica HNS-a donijela je odluku o trenutačnoj suspenziji Martinčević i Koračevića na 30 dana, i to zbog kršenja odredbi Statuta, nanošenja štete stranci i postupanju suprotno odlukama viših tijela HNS-a. -Suspenzija podrazumijeva mirovanje svih prava i obveza člana u razdoblju suspenzije, odnosno da članovi tijekom razdoblja suspenzije ne sudjeluju niti se pozivaju na sjednice stranačkih tijela čiji su članovi. Jednako tako, tijekom suspenzije članovi nemaju pravo istupati u javnosti kao punopravni članovi stranke.

Izvor: Regionalni.com
Foto: Grad Varaždin