Obvezna cjepiva za djelatnike NHS-a (eng. Nacionalna zdravstvena služba) i socijalne skrbi bit će ukinuto, objavljeno je sinoć.

>>> VELIKA BRITANIJE UKIDA MJERE! “I od gripe godišnje umre 20.000 ljudi pa ne zatvaramo cijelu zemlju”

Odluka o ukidanju kontroverzne politike dolazi usred upozorenja o velikom nedostatku medicinskog osoblja ako plan bude nametnut NHS-u i radnicima socijalne skrbi.

Očekuje se da će se ministar zdravstva Sajid Javid u ponedjeljak sastati s ministrima u odboru za Covid kako bi se finalizirao zaokret, izvijestio je Telegraph.

Zahtjev za obveznim cijeljenjem trebao je stupiti na snagu 1. travnja, što znači da bi ovaj četvrtak bio posljednji dan kada bi se osoblje moglo prijaviti za cijeljenje.. U petak bi se oni bez cijeljenja suočili s upozorenjima o otkazu i imali bi otkazni rok do 31. ožujka.

Ali sada su ministri spremni odustati od plana zbog straha da bi mogao natjerati NHS da otpusti oko 80.000 osoblja koje je ostalo necijepljeno. Jedan od 20 zaposlenika NHS-a – što je ekvivalent od 77.591 osoba – još uvijek nije dobio prvu dozu cjepiva. U Londonu je svaki deseti zaposlenik necijepljen, javlja Daily Mail.

Izvor: Sloboda.hr/DailyMail.co.uk