slovačka referendum imigranti

Stanovnici sela Gabčíkovo, u Slovačkoj su na nedjeljnom glasanju izjasnili protiv gradnje kampa za imigrante iz trećeg svijeta. Referendum je raspisan na temelju peticije koju je potpisalo 3000 stanovnika. Glasanju je pristupilo 2600 stanovnika od kojih su samo njih 102 glasala u korist imigranata.

Slovačka je prihvatila prijedlog da primi 500 imigranata iz Austrije kako bi je rasteretila.  Unatoč čvrstom i organiziranom protivljenju stanovništva, njihovo bi mišljenje moglo biti ignorirano, sudeći po izjavi glasnogovornice ministarstva unutarnjih poslova Slovačke Michaele Paulenove. Ona je upozorila kako rezultat referenduma ne utječu na konačnu odluku o smještaju imigranata te je izjavila:

“Lokalni referendum obvezuje vlasti lokalne zajednice, ali ministarstvo unutarnjih poslova, kao organ države, nije dužan postupiti u skladu s odlukom lokalnog stanovništva. Sve je spremno i Gabčíkovo će se morati prilagoditi imigrantima…”

Rezultat referenduma je svijest stanovništva što se događa s mjestima koja budu oplemenjena blagodatima multikulturalizma, stoga odbijaju biti žrtve nasilja, silovanja, uništavanja imovine i ubojstava, što predstavlja svakodnevicu svake zemlje koja primi imigrante.

Slovačkim vlastima, kao i vlastima većine zemalja Europske unije zasigurno nije stalo do sigurnosti i mišljenja vlastitog naroda kojegžrtvuju za sitne ustupke i beneficije europske birokracije. Što reći o vlasti kojoj nije stalo do svoga vlastitog naroda?

Izvor: europeanguardian.com