Novi ministar graditeljstva i prostornog uređenja Branko Bačić formalno je  u srijedu predao vođenja  Kluba zastupnika HDZ-a potpredsjedniku Sabora Željku Reineru.

Prilikom primopredaje Reiner  je zahvalio svom prethodniku na odličnom vođenju i funkcioniranju Kluba HDZ-a u proteklih sedam godina.  “Imamo stabilnu većinu, koju ste imali prigodu vidjeti ne samo jučer tijekom glasanja, već od početka ovog mandata. Tu nema nikakvih problema, dapače možda će se ta većina i povećati”, poručio je Reiner.

Kao novi predsjednik Kluba, Reiner je dodao da će surađivati sa svima koji žele surađivati na dobrobit hrvatskih građana, usprkos ideološkim i svjetonazorskim razlikama.

Dosadašnji predsjednik kluba vladajuće stranke i dugogodišnji saborski zastupnik Bačić u utorak je  dobio povjerenje saborskih zastupnika za  obavljanje dužnosti ministra graditeljstva i prostornog uređenja.

Prije odlaska na novo radno mjesto, Bačić je kazao da će krajem ovog ili početkom idućeg tjedna posjetiti potresom pogođena područja na Banovini

“Uvjeren sam da ćemo do iduće zime zbrinuti naše sugrađane koji žive u kontejnerima pokraj njihovih kuća kao i one koji žive u kontejnerskim naseljima”, rekao je.

Bačić je rekao kako nije zaboravio na glavni grad koji je također pogođen potresom. “Jedan dio mjera posebno se odnosi na Zagreb, na Čučerje i Markuševac”, napomenuo je.

Izvor: Sloboda.hr/Hina

foto: HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es