desničari u pubu, rijeka, generacija obnove, brodogradnja, riječka industrija

Danas 11. listopada 2018. u 19.00 sati u Caffe baru “Light” (Mahonićeva ul. 12), podno sveučilišnoga kampusa na Trsatu, održat će se prvi “Desničari u pubu” u gradu Rijeci. Tema rasprave bit će “Brodogradnja i riječka industrija”.

“Desničari u pubu” je uspješan projekt neformalnog druženja u organizaciji političke stranke mladih Generacija obnove koji se od veljače 2018. godine održava dva puta mjesečno u Zagrebu, a od sada se proširuje i na grad Rijeku.

Na druženjima “Desničara u pubu” se u opuštenoj atmosferi raspravlja o aktualnim društveno-političkim temama iz desne perspektive. Rasprave su moderirane, a teme se unaprijed biraju i najavljuju te svaki sudionik ima mogućnost predložiti temu budućih rasprava. Druženje je otvoreno za sve te za sudjelovanje nije potrebna najava, već je dovoljno pojaviti se u predviđeno vrijeme na predviđenom mjestu s argumentima i znanjem, ali nadasve sa željom i voljom za kvalitetnu raspravu.

Na prvim “Desničarima u pubu” u Rijeci raspravljat će se o brodogradnji i riječkoj industriji te će se u raspravi pokušati odgovoriti na sljedeća pitanja: Postoji li strateški interes Hrvatske za očuvanje potencijala za teretnu brodogradnju? Je li moguće očuvati brodogradnju bez potrebe za subvencijama? Koja je vrijednost brodogradnje i industrije općenito, i treba li o njoj voditi posebno računa u usporedbi s primjerice turizmom i uslužnim djelatnostima? Mogu li radnici brodogradilišta pronaći drugi posao u Hrvatskoj, ili bi u slučaju ostanka bez posla otišli direktno u razvijenije zemlje Europske unije? Koja je budućnost Rijeke bez Trećeg Maja ili industrije općenito?

Organizatori pozivaju sve zainteresirane Riječane da dođu na prve riječke “Desničare u pubu” i sudjeluju u raspravi.

Detaljniju najavu događaja možete pronaći na Facebook događaju: https://www.facebook.com/events/471480956594011/

Više o “Desničarima u pubu” te o dosadašnjim druženjima u Zagrebu možete pronaći na službenoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/DesnicariUPubu