biblija, propovjednik, homoseksualciFoto: PA

Kršćanski propovjednik uhićen je i optužen za zločin iz mržnje zbog citiranja teksta iz Biblije kao odgovor na pitanje mladića “što Bog misli o homoseksualcima”.

Gordon Larmour, proveo je noć u pritvoru, te mu je prijetila šestomjesečna zatvorska kazna zbog optužbi koje su kasnije odbačene na sudu.

Naime, Larmour je poznat po uličnom propovjedanju biblijskih učenja, te je dijelio letke u svojem rodnom mjestu, kad je pored njega prolazila skupina mladića. Mladićima je rekao: “Ne zaboravite da vas Isus voli i da je umro za vaše grijehe”.

Jedan od njih na to je upitao Larmoura “Što Bog misli o homoseksualcima?”. Larmour je na to citirao Knjigu postanka, rekavši da je Bog stvorio Adama i Evu da imaju djecu, uslijed čega je uslijedila daljnja rasprava.

Larmour tvrdi da ga je mladić napao. No, upravo je Larmour bio taj kojeg je policija nakon toga uhitila i pritvorila, te optužila za zločin iz mržnje, zbog “prijetećeg ili zlostavljajućeg ponašanja iz predrasuda prema seksualnoj orjentaciji”.

Nakon sudskog procesa koji je uslijedio, Larmour je ipak oslobođen optužbe, ponajviše zahvaljujući izjavi mladićevog prijatelja koji je potvrdio da Larmour nije napao mladića niti ga vrijeđao.

“Jednostavno sam odgovorio na njegovo pitanje, spomenuo Adama i Evu. Propovjedanje Biblije nije zločin”, rekao je Larmour.

Izvor: Sloboda.hr/Telegraph.co.uk/Tribun.hr